• Ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς: Γιατί η Pareto Securities προτείνει “αγορά” μετοχών της Star Bulk

    • Newsroom
    Πέτρος Παππάς (Star Bulk): Κέρδη 220, 4 εκατ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο και 128 πλοία

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής


    Θετικές προοπτικές “βλέπει” για τη ναυτιλιακή Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, η Pareto Securities, παρά την αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

    Οι αναλυτές της εταιρείας, που έχει έδρα στο Όσλο, αναβάθμισαν τη σύσταση τους για τις μετοχές της εισηγμένης, στην αγορά της Νέας Υόρκης, ναυτιλιακής σε “buy” από “hold”, λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή κάλυψη ναυλώσεων που έχει εξασφαλίσει μέχρι to τρίτο τρίμηνο του έτους.

    “Η Star Bulk δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα ανανεωμένα στοιχεία που δείχνουν ότι έχει καλύψει τα πλοία του στόλου της κατά 45% τόσο το δεύτερο όσο και το τρίτο τρίμηνο, με ναύλα που κυμαίνονται στα 11.500 δολάρια ημερησίως”, επισημαίνει ο αναλυτής Erik Havaaldsen, σε σημείωμα του προς τους πελάτες.

    “Συνδυαστικά με το ήδη ισχυρό πρώτο τρίμηνο, απομακρύνονται πιθανές ανησυχίες κινδύνου κατά τη γνώμη μας”.

    Η Pareto είχε περικόψει τις προοπτικές για τα κέρδη ανά μετοχή του 2020 στα 0,97 δολάρια από 1,27 δολάρια, αρκετά χαμηλότερα από το μέσο όρο των αναλυτών που κυμαίνεται στα 1,47 δολάρια.

    “Πιστεύουμε ότι η αγορά έχει συμπεριλάβει αυτή την αναθεώρηση των κερδών στην τιμή της μετοχής, η οποία διαπραγματεύεται πλέον κάτω από τα 6 δολάρια”, τονίζει ο Havaaldsen.

    “Η ανησυχία μας ήταν η θέση των μετρητών, αλλά προς το παρόν είναι σε καλά επίπεδα”.

    Άλλοι παράγοντες που αναμένεται να επιδράσουν θετικά, σύμφωνα με την Pareto, είναι οι προθεσμιακές αγορές ναύλων που αναμένεται να φτάσουν μέχρι τα 14.500 δολάρια ημερησίως κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και η ανάκαμψη της παραγωγής στην Κίνα.

    “Ο κόσμος παραμένει σε lockdown και οι οικονομικές επιπτώσεις από αυτό αναμένεται να είναι σκληρές”, εκτιμά ο Havaaldsen. “Ωστόσο, η κατάσταση στην Κίνα δείχνει να ομαλοποιείται ταχύτερα από όσο αναμένονταν και τα δημοσιονομικά κίνητρα είναι στο τραπέζι των συζητήσεων διεθνώς”.

    Η Pareto αναμένει ότι η Star Bulk θα εμφανίσει “αξιοπρεπή κέρδη” φέτος που θα επιτρέψουν στην καθαρή αξία του ενεργητικού της  να διαμορφωθεί στα 9 δολάρια ανά μετοχή μέχρι το τέλος του χρόνου, από 7,8 δολάρια που είναι σήμερα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ