• Ναυτιλία

    Ερυθρά Θάλασσα: Mεγαλώνει η λίστα των ναυτιλιακών κολοσσών που αναστέλλουν τις διελεύσεις πλοίων

    • NewsRoom


    Μία ακόμη μεγάλη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η νοτιοκορεάτικη Hyundai Merchant Marine (HMM) ανέστειλε τις εμπορικές διαδρομές στην Ερυθρά Θάλασσα μετά από μια σειρά επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στην περιοχή.

    Είχαν προηγηθεί ανάλογες κινήσεις από τη δανέζικη AP Moller-Maersk, τη γερμανική Hapag Lloyd, τον γαλλικό όμιλο CMA CGM, και την MSC Mediterranean Shipping, με έδρα την Ελβετία.

    «Λόγω των αυξανόμενων γεωπολιτικών κινδύνων στην Ερυθρά Θάλασσα, αποφασίσαμε να αλλάξουμε τη διαδρομή γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας της Νότιας Αφρικής αντί να περάσουμε από τη Διώρυγα του Σουέζ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της HMM.

    Η HMM είναι η δεύτερη εταιρεία τακτικών γραμμών στην Ασία που πραγματοποιεί εκτροπή διαδρομής.

    Το Σάββατο, η Orient Overseas Container Line (OOCL) ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την αποδοχή φορτίου από και προς το Ισραήλ με άμεση ισχύ μέχρι νεωτέρας λόγω «λειτουργικών ζητημάτων».

    Στις 3 Δεκεμβρίου, το ναυλωμένο από την OOCL boxship χωρητικότητας 4,253 teu Number 9 (κατασκευής 2007) χτυπήθηκε από επίθεση με drone που εξαπέλυσαν οι Χούτι.

    Το καθεστώς των Χούτι, το οποίο ελέγχει μεγάλες εκτάσεις της Υεμένης, άρχισε να επιτίθεται σε εμπορικά πλοία τον περασμένο μήνα στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

    Το πλοίο της MSC Palatium III, με σημαία Λιβερίας, της MSC Mediterranean Shipping, δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή, με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στο στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ στο νότιο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας, σύμφωνα με τους Χούτι.

    Διαβάστε ακόμη:

    MSC: Σταματά να χρησιμοποιεί τη διώρυγα του Σουέζ η μεγαλύτερη εταιρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

    Ερυθρά Θάλασσα: Μετά την Maersk και η Hapag-Lloyd αναστέλλει τις διελεύσεις πλοίων λόγω των Χούθι

    Πλοίο με εμπορευματοκιβώτια δέχθηκε επίθεση και πήρε φωτιά



    ΣΧΟΛΙΑ