• Ναυτιλία

    Έξι μνηστήρες για την HMM της Νότιας Κορέας – Μεταξύ αυτών και η Γερμανική Hapag Lloyd

    ΗΜΜ - Hyundai Merchant Marine

    HMM – Hyundai Merchant Marine


    Εντείνεται ο ανταγωνισμός για την απόκτηση της νοτιοκορεάτικης ναυτιλιακής εταιρείας εμπορευματοκιβωτίων HΜΜ, την οποία διεκδικούν τουλάχιστον έξι μνηστήρες.

    Μεταξύ αυτών είναι ο γερμανικός κολοσσός Hapag Lloyd, ο οποίος θα πρέπει να αντιμετωπίσει τουλάχιστον άλλες πέντε Νοτιοκορεάτικες εταιρείες: Την SM Group, μια εταιρεία που ελέγχει τον θαλάσσιο μεταφορέα Sm Line, την Harim, που είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στη ναυτιλιακή εταιρεία Pan Ocean, καθώς και τις εταιρείες logistics LX Holdings, Dongwon Group και Global Sae-A.

    Σύμφωνα με διάφορα σενάρια, η Hapag-Lloyd, η ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα το Αμβούργο φέρεται έτοιμη να καταθέσει προσφορά για την απόκτηση του 40% της HΜΜ.

    Από κοινού, η Hapag Lloyd και η HMM θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως μια ενιαία οντότητα και το αποτέλεσμα θα ήταν να δημιουργηθεί ένας ναυτιλιακός όμιλος, από άποψη χωρητικότητας φορτίου, όσο η Cosco.

    Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Alphaliner, η Hapag Lloyd διαθέτει 258 πλοία με συνολική χωρητικότητα 1.878.588 Teu (συμπεριλαμβανομένων ιδιόκτητων, ναυλωμένων και υπό κατασκευή πλοίων), ενώ η Hmm διαχειρίζεται 71 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σύνολο 790.342 Teu.

    Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα Korea Development Bank και η χρηματοπιστωτική εταιρεία Korea Ocean Business Corporation έθεσαν προς πώληση το πλειοψηφικό μερίδιο της νοτιοκορεατικής εταιρείας.

    Οι δύο εταιρείες ήρθαν στον έλεγχο της HMM μετά το 2016 χάρη σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα διάσωσης που ξεκίνησε μετά την ξαφνική χρεοκοπία της Hanjin Shipping.

    Μαζί οι δύο πλειοψηφικοί μέτοχοι κατέχουν το 75% των μετοχών της HΜΜ αν όλα τα μετατρέψιμα ομόλογά τους μετατραπούν σε μετοχές, ενώ προς πώληση αυτή τη στιγμή είναι ένα πακέτο ίσο με περίπου 58%.

    Διαβάστε επίσης:

    To 144o παρέλαβε η Μαρία Αγγελικούση – Ναυπηγεί άλλα 22 πλοία!

    Λέσβος: Εντοπισμός και διάσωση 6 ατόμων

    Μειώθηκε κατά 11% η κίνηση στο λιμάνι της Βαρκελώνης



    ΣΧΟΛΙΑ