• Ναυτιλία

  Εποικοδομητική συνάντηση Χατζημανώλη – Στυλιανίδη

  Η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Μαρίνα Χατζημανώλη και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας κ. Χρήστος Στυλιανίδης

  Η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, κα Μαρίνα Χατζημανώλη και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας κ. Χρήστος Στυλιανίδης


  Η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Μαρίνα Χατζημανώλη, συναντήθηκε στη Λεμεσό, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που άπτονται της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις οι οποίες επηρεάζουν την παγκόσμια ναυτιλία. Σε διμερές επίπεδο συμφωνήθηκε η ανάπτυξη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών για τη δημιουργία προοπτικών για βιώσιμη λειτουργία της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά την ψηφιοποίηση υπηρεσιών των νηολογίων των δύο χωρών.

  Η Υφυπουργός Ναυτιλίας σε δηλώσεις της σημείωσε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος, είναι δύο ναυτιλιακά κράτη με παράδοση, τα οποία συνδέουν μακραίωνοι ιστορικοί δεσμοί που εδράζονται σε κοινές αξίες και αρχές, και τόνισε ότι η συνεργασία είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Υπογράμμισε επίσης, ότι η συνεργασία αυτή έχει ενταχθεί σε ένα δομημένο πλαίσιο σε συνέχεια της θεσμοθέτησης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου.

  Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας κ. Χρήστος Στυλιανίδης αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις των δύο χωρών και των αρμόδιων Υπουργείων για τη ναυτιλία, σημειώνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες για διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

  Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Ναυτιλίας κ. Στέλιος Χειμώνας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Κύπρο, κ. Ιωάννης Παπαμελετίου καθώς και υπηρεσιακοί λειτουργοί των δύο Υπουργείων.

  Διαβάστε επίσης:

  Μαρίνα Χατζημανώλη: Εξωστρέφεια και ελκυστικά θεσμικά κίνητρα για την αύξηση του Κυπριακού Νηολογίου

  Υπουργείο Ναυτιλίας: Δεν υιοθετούμε τα κίνητρα της Κύπρου για την προσέλκυση πράσινων πλοίων

  Η Μαρίνα Χατζημανώλη στην Αθήνα για τα 60 χρόνια του Κυπριακού Νηολογίου  ΣΧΟΛΙΑ