• Ναυτιλία

    Έπιασε… κατοστάρι στα ναυπηγεία DSME ο Γιάννης Αγγελικούσης!


    Είναι πια γνωστό ότι τα ναυπηγεία DMSE είναι τα αγαπημένα του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση – όμως και ο Γιάννης Αγγελικούσης είναι αναμφίβολα ο αγαπημένος πελάτης των ναυπηγείων DSME, στα οποία πλέον ο όμιλος Αγγελικούση έχει παραγγείλει συνολικά 100 πλοία!

    Ο όμιλος Αγγελικούση επιβεβαίωσε τη συμφωνία του με τα ναυπηγεία DSME για την κατασκευή ενός LNG FSRU χωρητικότητας 173.400 cbm, με μήκος 295 μέτρα και πλάτος 46 μέτρα, χωρίς να δώσει στοιχεία για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, ενώ η παράδοσή του προγραμματίζεται για το πρώτο εξάμηνο του 2021. Πρόκειται για το δεύτερο πλοίο FSRU που παραγγέλνει η εταιρεία – το πρώτο το είχε παραγγείλει στα ίδια ναυπηγεία τον Φεβρουάριο του 2017 και η παράδοσή του προγραμματίζεται για το 2020.

    Αυτή είναι η υπ΄αριθμόν 100 παραγγελία του Έλληνα εφοπλιστή από τα συγκεκριμένα ναυπηγεία, στα οποία έχει δαπανήσει από το 1994 περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Από τα 100 αυτά πλοία, τα 82 έχουν ήδη παραδοθεί, ενώ τα υπόλοιπα 18 είναι υπό κατασκευή (μεταξύ αυτών και επτά τάνκερ VLCC). Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Έλληνας εφοπλιστής έχει παραγγείλει συνολικά 24 πλοία στα ναυπηγεία DSME!

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η δεύτερη πιο συχνή “πελάτισσα” των ναυπηγείων DSME, η BW Group, έχει παραγγείλει… μόνο 65 πλοία, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η δανέζικη AP Moller-Maersk με 55.

    Σημειωτέον ότι η μοναδική τρέχουσα παραγγελία του Γιάννη Αγγελικούση σε άλλα ναυπηγεία είναι αυτή τεσσάρων πλοίων ξηρού φορτίου στα κινεζικά ναυπηγεία Shanghai Waigaoqiao.

    Ο Γ. Αγγελικούσης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Α. Χατζηγιάννης: Ενισχύεται το ελληνικό χρώμα στο tanker pool V8

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Αλαφούζος: Στην αγορά του Όσλο αύριο οι μετοχές της Okeanis Eco Tankers. Tι λένε οι αναλυτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Παληός: Νέες business με την Cargill International για την Diana Shipping



    ΣΧΟΛΙΑ