• Ναυτιλία

    Τα Ναυπηγεία της Νότιας Κορέας ανέλαβαν την κατασκευή 12 πλοίων αξίας 5 δισ. δολαρίων

    Ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

    Ναυπηγεία της Νότιας Κορέας


    Έντονη είναι η δραστηριότητα στις παραγγελίες για τη ναυπήγηση πλοίων κατά το τρέχον έτος, στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναφερθεί, τον μήνα Ιανουάριο η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering και η Samsung Heavy Industries έλαβαν παραγγελίες άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Συγκεκριμένα, η KSOE έχει λάβει mega-παραγγελία για την κατασκευή 12 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με καύσιμα μεθανόλης, αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η παραγγελία αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει ληφθεί ποτέ από ναυπηγείο της Νότιας Κορέας.

    Συνολικά, η KSOE εξασφάλισε παραγγελίες 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο και έχει ήδη εκπληρώσει το 23% του ετήσιου στόχου της αξίας παραγγελιών, που ανέρχεται σε 15,74 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Επίσης τον Ιανουάριο, η Samsung Heavy Industries εξασφάλισε παραγγελίες αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα 500 εκατομμύρια δολάρια αφορούν στην κατασκευή δύο δεξαμενόπλοιων LNG και τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για μια πλωτή μονάδα LNG (FLNG).

    Αντίθετα, το τρίτο ναυπηγείο της Νότιας Κορέας, η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), δεν έχει λάβει ακόμη καμία παραγγελία. Στην πραγματικότητα, το ναυπηγείο έχει θέσει ελάχιστους στόχους για το 2022 μόλις για 6,98 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Μελίνα Τραυλού: Η συνεργασία και η ενότητα είναι το κλειδί για την επιτυχία μας

    Drewry: Συνεχίζεται η πτώση στους ναύλους εμπορευματοκιβωτίων



    ΣΧΟΛΙΑ