• Ναυτιλία

    Castor Maritime: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 55 εκατ. δολαρίων για επέκταση του στόλου της

    Castor Maritime Inc.: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 55 εκατ. δολαρίων για επέκταση του στόλου της

    Castor Maritime Inc


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Castor Maritime Inc. (NASDAQ: CTRM), του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε προθεσμιακό δάνειο ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων από ευρωπαϊκή τράπεζα, το οποίο είναι εγγυημένο από την εταιρεία.

    Η Εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τη χρηματοδότηση των 55 εκατομμυρίων δολαρίων για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των αναπτυξιακών σχεδίων της.

    Η χρηματοδότηση 55 εκατομμυρίων δολαρίων είναι πενταετούς διάρκειας. Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Castor, σχολίασε:

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το κλείσιμο αυτής της νέας χρηματοδότησης, της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα, και της έναρξης μιας νέας σχέσης με κορυφαίο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Πιστεύουμε ότι αυτή η νέα χρηματοδότηση βελτιώνει την κεφαλαιακή μας δομή και ενισχύει την ικανότητά μας να επιτύχουμε τους στρατηγικούς και τους αναπτυξιακούς μας στόχους».

    Επίσης, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι το M/V Magic Callisto, ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Panamax του 2012, χρονοναυλώθηκε με συμβόλαιο που η ακαθάριστη ημερήσια τιμή ναύλωσης του είναι ίση με το 101% του μέσου όρου του Baltic Panamax Index.

    Η ναύλωση ξεκίνησε στις 12 Ιανουαρίου 2022 και έχει ελάχιστη διάρκεια εννέα μήνες και μέγιστη διάρκεια περίπου δώδεκα μήνες.

    Η Castor διαθέτει σήμερα στόλο 29 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 2,5 εκατομμυρίων dwt, που αποτελείται από 1 Capesize, 7 Kamsarmax και 12 Panamax πλοία ξηρού χύδην φορτίου, καθώς και 1 Aframax, 6 Aframax/LR2 και 2 δεξαμενόπλοια Handysize.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ