• Ναυτιλία

    Γιάννης Κούστας: Νέες συμφωνίες ναύλωσης και πωλήσεις πλοίων ενισχύουν σημαντικά τη ρευστότητα της Danaos

    Δρ. Γιάννης Κούστας


    Η Danaos Corporation του δρ. Γιάννη Κούστα, ανακοίνωσε νέες συμφωνίες ναύλωσης και πωλήσεις πλοίων που θα ενισχύσουν τις ταμειακές της ροές κατά 1 δισ. δολάρια τα επόμενα χρόνια.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνίες ναύλωσης με μεγάλες εταιρείες τακτικών γραμμών για 11 από τα πλοία του στόλου της με μεταφορική ικανότητα που κυμαίνεται μεταξύ 2.500 και 10.000 teu. Οι ναυλώσεις, μέσης διάρκειας 4,7 ετών θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση των υφιστάμενων ναυλώσεων, μεταξύ Φεβρουαρίου 2022 και Απριλίου 2023 και θα επεκταθούν έως τον Μάιο του 2028.

    Συμπεριλαμβανομένων των νέων συμφωνιών, τα συσσωρευμένα έσοδα της Danaos από ναυλώσεις ανέρχονταν στα 2,8 δισ. δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Επιπλέον, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι έχει πετύχει την κάλυψη με ναυλώσεις για το 95% των λειτουργικών ημερών του 2022, το 77% του 2023 και το 57% του 2024.

    Παράλληλα, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία προέβη σε συμφωνία για την πώληση δύο 20 ετών πλοίων της, χωρητικότητας 6,422 teu έναντι του συνολικού ποσού των 130 εκατ. δολαρίων, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στους νέους ιδιοκτήτες τους τον Νοέμβριο του 2022.

    Η Danaos απέκτησε τα συγκεκριμένα πλοία κατά την εξαγορά του υπόλοιπου 51% της κοινοπραξίας Gemini Shipholdings Corporation την 1η Ιουλίου 2021. Όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή κατά την εξαγορά η δίκαιη τιμή των πλοίων ήταν στα 73 εκατ. δολάρια και “αναμένει να καταγράψει ένα υγιές κέρδος όταν ολοκληρωθεί η πώληση».

    Ο CEO της εταιρείας Δρ. Γιάννης Κούστας σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεχιζόμενη βελτίωση του ανεκτέλεστου των συμβάσεων μας με πολυετείς ναυλώσεις για 11 πλοία μας και την κερδοφόρα πώληση δύο παλαιότερων πλοίων. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την αύξηση εσόδων από τις συμφωνίες και τα έσοδα των πωλήσεων. Αυτές οι συναλλαγές βελτιώνουν σημαντικά τη ρευστότητα και την ορατότητα των ταμειακών ροών μας για τα επόμενα αρκετά χρόνια και ενισχύουν περαιτέρω τον ισολογισμό μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να μεγιστοποιήσουμε την κερδοφορία μας και να εξασφαλίσουμε πιο δυναμικές συναλλαγές με στόχο τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας».

     Διαβάστε ακόμη:

    Γιάννης Κούστας: Σημαντικά κέρδη για τη Danaos από την Zim



    ΣΧΟΛΙΑ