• Ναυτιλία

    Μάρτιο και… βλέπουμε για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Αναζητείται εξωδικαστική λύση με Δήμο Χαϊδαρίου και ΕΤΑΔ

    Μάρτιο και... βλέπουμε για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Αναζητείται εξωδικαστική λύση με Δήμο Χαϊδαρίου και ΕΤΑΔ

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής


    Στις 11 Μαρτίου, αν δεν υπάρξει άλλη αναβολή – που θεωρείται το πιθανότερο σενάριο – θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου για τον διαγωνισμό παραχώρησης από την ΕΤΑΔ του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά.

    Σήμερα ήταν να συζητηθεί στο Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου, ωστόσο η ΕΤΑΔ ζήτησε να πάει το θέμα απευθείας στην ολομέλεια του ΣτΕ.

    Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες υπάρχουν κυβερνητικές πρωτοβουλίες ώστε να πειστεί ο δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Ντηνιακός να προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και ο Δήμος να αποκομίσει διάφορα οικονομικά και χερσαία οφέλη.

    Υπενθυμίζεται ότι πλειοδότης του διαγωνισμού έχει αναδειχθεί ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο οποίος δεν αποκλείεται να εγείρει αξιώσεις από την ΕΤΑΔ αν ο Δήμος Χαϊδαρίου στο αίτημα του και την διεκδίκηση της τέταρτης προβλήτας.

    Πάντως, ναυτιλιακοί κύκλοι τόνισαν με νόημα ότι και τα δύο Ναυπηγεία, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες εξυγίανσης και πώλησης σχεδόν ταυτόχρονα, ενώ χρειάζεται να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τις προθέσεις της που θα κατασκευαστούν οι κορβέτες και από ποιούς.

    Διαβάστε επίσης

    Σε εξέλιξη κόντρα μεταξύ Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας – Παραμένουν οι εκκρεμότητες

    Γιώργος Προκοπίου, για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: «Να μην μας αρχίσουν φρένο – γκάζι συνέχεια»

    Παναγιωτόπουλος για Ναυπηγείο Ελευσίνας: Πρέπει να διασφαλιστούν τα χρήματα του Πολεμικού Ναυτικού



    ΣΧΟΛΙΑ