• Ναυτιλία

    Νίκος Τσάκος (ΤΕΝ): Εξασφάλισε έσοδα 100 εκατ. δολαρίων από τη ναύλωση νεότευκτου LNG carrier

    Νίκος Τσάκος - Tsakos Energy Navigation

    Νίκος Τσάκος, Πρόεδρος της ΤΕΝ


    H ναυτιλιακή Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ)συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, εξασφάλισε έσοδα τουλάχιστον 100 εκατ. δολαρίων από την ναύλωση νεότευκτου πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου που παρέλαβε πρόσφατα.

    Πρόκειται για το χωρητικότητας 174,000 cbm LNG carrier, Tenergy, που κατασκευάστηκε σε ναυπηγείο της Νοτίου Κορέας και παραδόθηκε αμέσως σε μεγάλο ναυλωτή.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η ναύλωση θα έχει διάρκεια τουλάχιστον πέντε χρόνια, με ναύλο αυξανόμενο, που αναμένεται να αποφέρει ελάχιστα μικτά έσοδα περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

    “Είμαστε ενθουσιασμένοι που εξακολουθούμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας στον συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα των LNG με την παράδοση και ναύλωση αυτού του τελευταίας τεχνολογίας και φιλικού προς το περιβάλλον πλοίου” δήλωσε ο COO της ΤΕΝ, Γιώργος Σαρόγλου.

    “Οι προοπτικές ανάπτυξης της ΤΕΝ, η ορατότητα των ταμειακών ροών και τα έσοδα από συμβόλαια ύψους άνω του ενός δισ. δολαρίων, με επιπλέον ανοδικές δυνατότητες, επιτρέπουν στη διοίκηση να συνεχίσει τη στρατηγική ανάπτυξής της ΤΕΝ και να ενισχύσει περαιτέρω το αποτύπωμα της στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα”, συμπλήρωσε ο κ. Σαρόγλου.

    Η TEN, που ιδρύθηκε το 1993, διαθέτει διαφοροποιημένο στόλο που αποτελείται σήμερα από 71 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 8 εκατ. dwt. Το ναυπηγικό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει ένα δεξαμενόπλοιο suezmax DP2 και τέσσερα τροφοδοτούμενα με LNG διπλού καυσίμου δεξαμενόπλοια aframax.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιάννης Κούστας: Νέες συμφωνίες ναύλωσης και πωλήσεις πλοίων ενισχύουν σημαντικά τη ρευστότητα της Danaos



    ΣΧΟΛΙΑ