• Ναυτιλία

    Αυξάνονται τα τέλη διέλευσης των πλοίων στη Διώρυγα του Σουέζ

    Διώρυγα του Σουέζ (Φωτο αρχείου)

    Διώρυγα του Σουέζ (Φωτο αρχείου)


    Τα τέλη διέλευσης στη Διώρυγα του Σουέζ θα αυξηθούν κατά 15% για τους περισσότερους τύπους πλοίων από τις 15 Ιανουαρίου 2024, με ορισμένες εξαιρέσεις για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που αναχωρούν από τα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης.

    Αναλυτικά, οι ναύλοι για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, δεξαμενόπλοια για αργό πετρέλαιο, χημικά και χημικά προϊόντα και για δεξαμενόπλοια μεταφοράς φυσικού αερίου θα σημειώσουν αύξηση 15%, ενώ για τα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου και τα πλοία ro-ro θα αυξηθούν κατά 5% περισσότερο ξεκινώντας από την ίδια ημερομηνία.

    Όπως αναφέρθηκε από την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, τα τέλη διέλευσης θα αυξηθούν, ακόμη και αν μια παλαιότερη εγκύκλιος όριζε ότι τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που κατευθύνονται προς προορισμούς της Άπω Ανατολής από τη βορειοδυτική Ευρώπη θα εξαιρούνται από την αύξηση των τελών διέλευσης.

    Η φορολογική απαλλαγή για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που πλέουν απευθείας στην Άπω Ανατολή θα τεθεί επίσης σε ισχύ από τις 15 Ιανουαρίου, αλλά θα λήξει στις 30 Ιουνίου 2024. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξει παράταση.

    Διαβάστε επίσης:

    Πέτρος Παναγιωτίδης (Castor): Πούλησε άλλα δύο φορτηγά πλοία με 20,55 εκατ. δολάρια

    Diana (Σεμίραμις Παληού): Σε κοινοπραξία για τη διαχείριση υπεράκτιων αιολικών πλοίων

    Σημαντικές υπεραξίες στο deal ΑΝΕΚ – ATTICA Group



    ΣΧΟΛΙΑ