• Ναυτιλία

    Πέτρος Παναγιωτίδης (Castor): Πούλησε άλλα δύο φορτηγά πλοία με 20,55 εκατ. δολάρια

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής - Castor Maritime - Toro LPG

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής


    Η Castor Maritime, του Πέτρου Γ. Παναγιωτίδη, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται πλοία bulker και boxship, πούλησε δύο από τα πλοία της panamax, μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου για συνολικό ποσό 20,55 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η εισηγμένη εταιρεία στο Nasdaq ιδιοκτήτης, πουλάει τα πλοία, Magic Sun, κατασκευής του 2001 και το Magic Phoenix, ναυπήγησης του 2008 για 6,55 και 14 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

    Και τα δύο πλοία αναμένεται να παραδοθούν σε αγοραστές που δεν αναφέρθηκαν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

    Ο Πέτρος Παναγιωτίδης δήλωσε ότι αναμένει καθαρό κέρδος 1 εκατομμυρίου δολαρίων από την πώληση του Magic Sun, ενώ το Magic Phoenix, που αγοράστηκε τον Αύγουστο του 2021 για περίπου 17,85 εκατομμύρια δολάρια θα πουληθεί με ζημία 2,6 εκατομμύρια δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, η Castor πούλησε ένα από τα kamsarmax Magic Argo που κατασκευάστηκε το 2009 για 15,75 εκατομμύρια δολάρια και καθαρό κέρδος περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια.

    Η εταιρεία τον Αύγουστο αποκάλυψε την παράδοση του πλοίου Magic Rainbow στις 18 Απριλίου στους νέους ιδιοκτήτες του.

    Η Castor Maritime κατέγραψε, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, ένα καθαρό κέρδος από την πώληση του Panamax Magic Rainbow, κατασκευής 2007, περίπου 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η εταιρεία πούλησε επίσης ένα bulk carrier kamsarmax κατασκευής 2010 στην τιμή 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το πλοίο Magic Twilight παραδόθηκε στους νέους τρίτους ιδιοκτήτες του.

    Η ναυτιλιακή εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταγράψει καθαρό κέρδος από την πώληση του πλοίου ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων, εξαιρουμένων τυχόν δαπανών που σχετίζονται με συναλλαγές.

    Διαβάστε επίσης

    Πέτρος Παναγιωτίδης: Η «κίτρινη κάρτα» του Nasdaq και οι «φουρτούνες» του πατέρα του, Βίλλυ Παναγιωτίδη

    Πέτρος Παναγιωτίδης: Δεύτερο καμπανάκι από το Nasdaq για την Castor Maritime

    Castor Maritime (Πέτρος Παναγιωτίδης): Κέρδη 19 εκατ. δολ. και πώληση δύο πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ