• Ναυτιλία

    Diana (Σεμίραμις Παληού): Σε κοινοπραξία για τη διαχείριση υπεράκτιων αιολικών πλοίων

    Σεμίραμις Παληού

    Σεμίραμις Παληού


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού, υπέγραψε συμφωνία για να συμμετέχει σε κοινοπραξία που σχεδιάζει να αποκτήσει και να εκμεταλλεύεται υπεράκτια αιολικά πλοία, δηλαδή πλοία που ποντίζουν αιολικά πάρκα στη θάλασσα.

    Στην αρχική φάση αυτής της συνεργασίας, η εταιρεία έχει παραγγείλει δύο πλοία λειτουργίας υπηρεσίας (CSOV) από τη νορβηγική ναυπηγική εταιρεία VARD με δυνατότητα επιλογής για δύο επιπλέον πλοία υπεράκτιων αιολικών υπηρεσιών.

    Η Σεμίραμις Παληού συνεργάζεται με τη γερμανική Blue Star Group, τη SeaRenergy Offshore Holding και τη SeraVerse στο πλαίσιο μιας κοινοπραξίας που ονομάζεται Windward Offshore.

    Η Σεμίραμις Παληού, Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε επίσης: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας να εισέλθουμε σε έναν νέο κλάδο της ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσω μιας στρατηγικής συνεργασίας που περιλαμβάνει την απόκτηση δύο πλοίων CSOV. Θεωρούμε αυτήν την επένδυση ως μια άλλη βεβαίωση της δέσμευσής μας για ένα πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον. Μαζί με τους αξιότιμους συνεργάτες μας, ξεκινάμε ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα συμβάλει σε έναν καθαρότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον κόσμο.»

    Τέλος, με την ολοκλήρωση της πώλησης του πλοίου m/v Boston, ο στόλος της Diana Shipping Inc. θα αποτελείται από 40 πλοία χύδην ξηρού φορτίου: 4 Newcastlemax, 9 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 7 Panamax και 9 Ultramax. Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του m/v Boston, είναι περίπου 4,7 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία τα 10,55 έτη.

    Διαβάστε επίσης

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Πούλησε πλοίο και εισέπραξε 18 εκατ. δολάρια

    Γιώργος Οικονόμου: Συνεχίζεται ο πόλεμος με την οικογένεια Παληού – Στο 10,7% αύξησε το ποσοστό του στην OceanPal

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 11,27 εκατομμυρίων δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ