• Business

    Ραγδαίες εξελίξεις στο master plan του ΟΛΠ: Κυβέρνηση και Cosco έδωσαν τα χέρια

    ΟΛΠ

    O Πρόεδρος ΔΣ & Διεθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ, Fu Chengqiu


    Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του master plan του ΟΛΠ, μετά τις τεράστιες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση του ΚΑΣ να κηρύξει μέρος του Πειραιά ως αρχαιολογικό χώρο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Cosco, πριν από λίγο έγινε σύσκεψη υπό τον
    υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρη, με την πρέσβειρα της Κίνας, και εκπροσώπων της Cosco στην Ελλάδα, στην οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις με την απόφαση της ΕΣΑΛ και την τελευταία συνεδρίαση του ΚΑΣ.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η θέση των εκπροσώπων της Cosco έγιναν κατανοητές από την κυβέρνηση και υπογραμμίζουν πώς έλαβαν διαβεβαιώσεις πως η ΕΣΑΛ θα επανεξετάσει το master plan  και θα το εγκρίνει στο σύνολό του, με εξαίρεση τη δημιουργία του εμπορικό κέντρο στον επιβατηγό σταθμό κρουαζιέρας, το οποίο παγώνει.

    Η κινέζικη πλευρά, όπως όλα δείχνουν, έκανε ένα βήμα πίσω στο συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους επαγγελματικούς φορείς της περιοχής.

    Το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΟΛΠ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες θα υποβάλλει εκ νέου στην ΕΣΑΛ το master plan για την ανάπτυξη του λιμανιού στον Πειραιά.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΑΛ είχε απορρίψει σημαντικό μέρος του αρχικού master plan και συγκεκριμένα τις επενδύσεις που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, το εμπορικό κέντρο στον επιβατηγό σταθμό κρουαζιέρας και την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου στον λιμένα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΟΛΠ: Αύξηση 19,2% στον κύκλο εργασιών το 2019 – Στα 42,3 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύσκεψη στο Μαξίμου για το master plan του ΟΛΠ



    ΣΧΟΛΙΑ