• Business

    Quest: Μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2023 – Άνοιγμα στην Ρουμανία

    Θεόδωρος Φέσσας - Απόστολος Γεωργαντζής

    Θεόδωρος Φέσσας – Απόστολος Γεωργαντζής


    Νέες επενδύσεις εντός και εκτός Ελλάδος, αυξημένες πωλήσεις και μεγαλύτερη ανάπτυξη αναμένει ο όμιλος Quest το 2023, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Απόστολος Γεωργαντζής, παρουσία του προέδρου του ομίλου κ. Θεόδωρου Φέσσα.

    Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γεωργαντζής ο όμιλος αναπτύσσεται γρήγορα, υπάρχουν νέες δραστηριότητες και νέες εμπορικές δυνατότητες, με πιο πρόσφατη το άνοιγμα της Quest στη Ρουμανία προωθώντας προϊόντα Xiaomi αλλά και την εξαγορά της ΕΠΑΦΟΣ πριν από περίπου ένα μήνες.

    Όπως είπαν τα στελέχη το άνοιγμα στη Ρουμανία είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του ομίλου στο εξωτερικό, καθώς είναι μια πολύ μεγάλη αγορά, σχεδόν η διπλάσια από την ελληνική ενώ παράλληλα το αποτύπωμα της Xiaomi πολύ μικρό. Στόχος να μεγαλώσει το μερίδιό της στην αγορά της Ρουμανίας, με τις προβλέψεις να είναι θετικές για το τέλος του χρόνου.

    Το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με διψήφιο αριθμό πωλήσεων, με βασικό «γρανάζι» τα προϊόντα Apple, τα οποία παρότι οι πωλήσεις προϊόντων πληροφορικής βρίσκονται σε μια καθίζηση, η Apple συνεχίζει να αναπτύσσεται σημαντικά.

    Αναφερόμενος σε πιθανές εξαγορές και επενδύσεις ο κ. Γεωργαντζής επανέλαβε ότι ο όμιλος κοιτάει οποιαδήποτε ευκαιρία ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι ο όμιλος διαθέτει για το 2023 περίπου 30 εκατ. ευρώ για επενδύσεις.

    Η Unisystems και το ανεκτέλεστο των 500 εκατ. ευρώ

    Ο κ. Γεωργαντζής αναφέρθηκε και στη Unisystems, τον τεχνολογικό βραχίονα του Ομίλου, η οποία αναπτύσσεται κυρίως στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα «χτυπάει» σημαντικό όγκο έργων του Ταμείου Ανάκαμψης. ΗUni Systems βασίζει μεγάλο μέρος της ανάπτυξής από τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό και προσδοκά μέχρι το 2026 η οργανική ανάπτυξη να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ.

    Μάλιστα ο κ. Φέσσας ανέφερε ότι σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι στις καταστάσεις του 2022 δεν εμφανίζονται τα έσοδα από τη Unisystems γεγονός πολύ θετικό για την γενικότερη πορεία του ομίλου.

    Παράλληλα η εταιρεία πληροφορικής συμμετέχει σε πολλά και μεγάλα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης με τα σημαντικότερα να είναι στο e-Justice αλλά και το CRM, έργο που έχει αναλάβει σε κοινοπραξία με τον ΟΤΕ, και στο οποίο οι τελικές υπογραφές μπήκαν πριν από περίπου ένα μήνα.

    Η Uni Systems έχει μεγάλο αποτύπωμα στον κλάδο της πληροφορικής, με το ανεκτέλεστο των έργων στον τομέα αυτόν να ξεπερνά τα 550 εκατ. ευρώ μέχρι το 2027 και τα οποία κατανέμονται σε 300 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, 100 εκατ. ευρώ από έργα του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ διεκδικεί ακόμα περίπου 150 εκατ. ευρώ για έργα του δημοσίου.

    Ανάπτυξη στο κομμάτι του κλιματισμού

    Για την πορεία στον κλάδο του κλιματισμού μετά την εξαγορά της ΓΕ Δημητρίου μίλησε ο κ. Γεωργαντζής, τονίζοντας ότι δίνει την ευκαιρία στον όμιλο να αναπτυχθεί σε ένα κλάδο που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη.

    «Έχουμε επεκταθεί στο κομμάτι του κλιματισμού μέσω της ΓΕ Δημητρίου γεγονός που μας δίνουν μεγάλη δυνατότητα σε νέες αγορές που έχουν μεγάλη ανάπτυξη.  Ο κλιματισμός έχει πάει καλά στο πρώτο τρίμηνο, έχει καλές προοπτικής ανάπτυξης λόγω της κλιματικής αλλαγής, ενώ περιμένουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αργότερα μέσα στο καλοκαίρι» είπε ο κ. Γεωργαντζής.

    Ο CEO του ομίλου αναφέρθηκε και στις προοπτικές για το 2023 λέγοντας ότι οι εκτιμήσεις για πωλήσεις και κερδοφορία είναι αισιόδοξες, καθώς αναμένουν ίδια ή και λίγο παραπάνω από το 2022.

    Το 2023 είναι μια περίεργη χρονιά καθώς βιώνουμε το πρόβλημα του πληθωρισμού, που έχει απορροφήσει περισσότερες δαπάνες από τους καταναλωτές. Αν φύγουμε από την περίοδο του υψηλού πληθωρισμού τότε και οι προοπτικές θα βελτιωθούν» επεσήμανε.

    Διαβάστε επίσης:

    Θεόδωρος Φέσσας στο mononews: Τα νέα βήματα για την επόμενη ημέρα στην Quest

    Quest: Σε εταιρεία του Θ. Φέσσα το 50,021%

    Φέσσας (Quest): Πώς πέτυχε διψήφια αύξηση των πωλήσεων το α’ τρίμηνο του 2023

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ