• Business

    Θεόδωρος Φέσσας στο mononews: Τα νέα βήματα για την επόμενη ημέρα στην Quest

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Άννα Διανά
    Θεόδωρος Φέσσας Πρόεδρος Quest, BriQ Properties

    Θεόδωρος Φέσσας Πρόεδρος Quest, BriQ Properties


    Νέο και πιο ευέλικτο χαρακτήρα αποφάσισε  να δώσει ο Θέοδωρος Φέσσας στην προσωπική του πλειοψηφική συμμετοχή που έχει στην Quest Συμμετοχών.

    Χωρίς να αλλοιώνονται οι υφιστάμενες ισορροπίες, το μετοχικό πακέτο Φέσσα μεταβιβάζεται πλέον, σύμφωνα με απόφαση του επιχειρηματία, στην κυπριακή εταιρεία Tendinvest.

    Πολύπλευρη οχύρωση της εταιρείας

    Με την κίνησή του αυτή διασφαλίζεται τυπικά και ουσιαστικά η ομαλή συνέχεια της εταιρείας έναντι οποιονδήποτε κινδύνων ενδέχεται να φανούν στον ορίζοντα παρέχοντας ταυτόχρονα και μια πολύπλευρη οχύρωση της εταιρείας.

    Ο Θεόδωρος Φέσσας, ένας από τους πλέον οξυδερκείς deal maker της αγοράς, μιλώντας στο mononews για τους λόγους της επιχειρηματικής αυτής απόφασης τονίζει ότι «ως πλειοψηφών μέτοχος έχω υποχρέωση να εξουδετερώσω κάθε πιθανότητα διοικητικής και επιχειρηματικής ακυβερνησίας στο μέλλον». Όπως σημειώνει, ο ρόλος της Tendinvest θα αναβαθμιστεί ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις που ανακύπτουν.

    Πίσω από το success story ενός επιχειρηματικού ομίλου βρίσκονται πάντα τα πρόσωπα. Και μια δυνατή ομάδα που μοιράζεται το ίδιο όραμα με τον ιδρυτή και πρόεδρο της Quest είναι το βασικό συστατικό που θα δώσει τα εχέγγυα για τη συνέχιση αυτής της αναπτυξιακής πορείας χωρίς απαραίτητα την παρουσία του βασικού μετόχου.

    Ο ρόλος της Tedinvest και το διοικητικό σχήμα

    Έτσι, η Tedinvest, εταιρεία που ελέγχεται 100% από τον ίδιο, δεν θα μπορούσε παρά να στελεχώνεται από ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του επικεφαλής της Quest. Ο Φαίδων Ταμβακάκης είναι ένας από αυτούς.

    Όπως λέει στο mononews ο κ. Φέσσας, «Εμπιστεύομαι απόλυτα τον Φαίδωνα Ταμβακάκη. Είναι φίλος μου 30 χρόνια, είναι αξιόλογος, αξιόπιστος, επίμονος και συνεπής».

    Με τον γνωστό επενδυτή ο κ. Φέσσας εκτός της φιλίας που τους συνδέει έχει και μια μακρόχρονη συνεργασία. Άλλωστε ήταν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για πολλά χρόνια.

    Μαζί με τον κ. Ταμβακάκη, της εμπιστοσύνης του προέδρου θα είναι και τα άλλα μέλη που θα στελεχώσουν το Δ.Σ. της εταιρείας έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια συνεκτική ομάδα που θα «τρέξει»  τον σχεδιασμό ώστε η Tedinvest να αποκτήσει στο νέο της ρόλο μια πολυεπίπεδη δομή και διοικητική οργάνωση.

    «Σύντομα θα ανακοινώσω και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόσωπα, που θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά που διακρίνουν και τον κ. Ταμβακάκη, δηλαδή αξιόλογα, αξιόπιστα και ικανά» συμπληρώνει ο κ. Φέσσας.

    Πάνω από 600 εκατ. ευρώ η χρηματιστηριακή αξία της Quest Συμμετοχών

    Η συμμετοχή που μεταβιβάζεται ήτοι το 50,021% της Quest Συμμετοχών, τιμολογείται σήμερα περίπου στα 315 εκατ. ευρώ καθότι η συνολική χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας είναι στα 629,4 εκατ. ευρώ έχοντας ενισχυθεί κατά 22,5% το τελευταίο εξάμηνο.

    Ο κ. Φέσσας εκτός από τη συμμετοχή στην Quest Συμμετοχών κατέχει και το 37,59% της επίσης εισηγμένης στο ελληνικό Χρηματιστήριο, Briq Properties. H συνολική χρηματιστηριακή της αξία είναι στα 70,1 εκατ. ευρώ και το ποσοστό που κατέχει ο κ. Φέσσας αποτιμάται σήμερα στα  26,35 εκατ. ευρώ.

    O όμιλος Quest σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους, δυναμικά αναπτυσσόμενους τεχνολογικούς ομίλους της χώρας.  Ο όμιλος, που απασχολεί περισσότερους από 2.600 εργαζόμενους και με κύριες  δραστηριότητες στην πληροφορική, τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και την πράσινη ενέργεια και παρουσία στην Ελλάδα, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη εμφάνισε πέρυσι τζίρο ρεκόρ ξεπερνώντας το 1 δισεκ. ευρώ.

    Τα αποτελέσματα δε του πρώτου τριμήνου φέτος προοιωνίζονται μια δυνατή χρονιά με τον απολογισμό να καταγράφει πωλήσεις ύψους 286 εκατ. ευρώ, κέρδη EBITDA 19,5 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων περί τα 13,7 εκατ. ευρώ. Σε σύγκριση με το 2022, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20,1%, η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) κατά 15,3%, τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) μειώθηκαν κατά -2,2%, ενώ τα καθαρά κέρδη (ΕAΤ) κατά -1,3%.

    Διαβάστε επίσης

    Quest: Σε εταιρεία του Θ. Φέσσα το 50,021%

    Φέσσας (Quest): Πώς πέτυχε διψήφια αύξηση των πωλήσεων το α’ τρίμηνο του 2023

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ