• Business

    Ψηφίστηκε από τη γενική συνέλευση ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ με τη δημιουργία τριών νέων θυγατρικών

    Μιχάλης Τσαμάζ Όμιλος ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, επικεφαλής ΟΤΕ


    Τον μετασχηματισμό του Ομίλου ΟΤΕ, με τη δημιουργία τριών νέων θυγατρικών ενέκριναν πριν λίγη ώρα οι μέτοχοι του Οργανισμού στην έκτακτη γενική συνέλευση.

    Η διοίκηση του Ομίλου, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Μιχάλη Τσαμάζ, με την κίνηση αυτή και όπως εξηγείται στην «Λεπτομερή Έκθεση επί του Σχεδίου Σύμβασης Διασπάσεων», επιδιώκει την ορθολογικότερη λειτουργική δομή και την εξειδίκευση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

    Οι νέες θυγατρικές δημιουργούνται με την απόσχιση των κλάδων, Εξυπηρέτησης Πελατών (Customer Service) Καταστημάτων (Shops) και Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου (Technical Field Operations).

    Ιδιαίτερη σημασία έχει η ενίσχυση της δυνατότητας του Ομίλου να συνάπτει συμφωνίες παροχής υπηρεσιών σε τρίτους και αυτό αφορά κυρίως τις θυγατρικές που θα συγκεντρώσουν τη δραστηριότητα της Εξυπηρέτησης Πελατών (Cosmote E-Value Υπηρεσίες Contact Center ΑΕ) και Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου (Cosmote Τεχνικές Υπηρεσίες ΑΕ, πρώην OTEplus).

    Μέσω αυτής της δυνατότητας θα επιχειρηθεί η αύξηση των εσόδων του Ομίλου, ενώ στα πλεονεκτήματα του εγχειρήματος, όπως περιγράφονται από τη διοίκηση του ΟΤΕ στους μετόχους, είναι επίσης η καλύτερη διαχείριση των πόρων και η ευελιξία στη μεταβαλλόμενη ζήτηση.

    Η έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης την ακύρωση 9.965.956 ιδίων μετοχών που έχει αποκτήσει η εταιρεία στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών με σκοπό την ακύρωσή τους, με αντίστοιχη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των 28.203.655 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης: 

    Πώς ο ΟΤΕ αυξάνει τη δυνατότητά του για την παροχή υπηρεσιών σε τρίτους με τις υπό ίδρυση τρεις νέες θυγατρικές

    Ο ΟΤΕ στους διεθνείς δείκτες FTSE4Good με τις κορυφαίες εταιρείες σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης

    Πώς μοιράζονται ΟΤΕ, Vodafone, Wind και Forthnet τις συμβάσεις του «Σύζευξις 2» για την παροχή υπηρεσιών στο Δημόσιο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ