• Business

    Πώς μοιράζονται ΟΤΕ, Vodafone, Wind και Forthnet τις συμβάσεις του «Σύζευξις 2» για την παροχή υπηρεσιών στο Δημόσιο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    MyHealth app: Διευρύνεται η εφαρμογή - Διαθέσιμες όλες οι συνταγές και τα παραπεμπτικά

    Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης


    Έπειτα από 7 χρόνια, από τη στιγμή που προκηρύχθηκε, το έργο Σύζευξις 2 για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε δημοσίους φορείς, συνολικού προϋπολογισμού 620 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 170 εκατ. προέρχονται από κοινοτικούς πόρους, ολοκληρώνεται.

    Όλες οι συμβάσεις – διαγωνισμοί, 35 τον αριθμό, έχουν ολοκληρωθεί από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) και απομένει η συμβασιοποίηση ορισμένων αφού εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ η αρμόδια Διακομματική Επιτροπή (ΔΕ) πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή την τελευταία συνεδρίασή της (41η).

    Στο Σύζευξις 2 συμμετείχαν και οι τέσσερις τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι. Η αξία των υπογεγραμμένων και προς υπογραφή συμβάσεων για τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας περιλαμβανομένου ΦΠΑ (και μετά από τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί από τις εταιρείες) είναι: Για τον ΟΤΕ 172,2 εκατ. ευρώ, την Vodafone 63,5 εκατ. την Wind 46 εκατ. και την Forthnet 42 εκατ. ευρώ.

    Στην κινητή τηλεφωνία είναι 4 συμβάσεις που αφορούν 33 χιλ. συνδέσεις. Τις τρεις ανέλαβε η Cosmote με προσφορά συνολικής αξίας 17 εκατ. και τη μια αξίας 7,5 εκατ. η Wind.

    Στο κομμάτι των υποδομών το έργο «ασφάλεια τηλεφωνίας, τηλεδιάσκεψη και καλωδίωση» με προϋπολογισμό 130 εκατ. ευρώ την 1 από τις 7 συμβάσεις αξίας 23,5 εκατ. ευρώ πήρε η Logicom και τις υπόλοιπες 6, αξίας 104 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η κοινοπραξία των OTE – Space – Unisystems.

    Το έργο «κεντρική υποδομή διασύνδεσης και υποδομές κέντρου δεδομένων», προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ και εκτελείται από την Telecom Italia Sparkle και το «κεντρικές υπηρεσίες ISP & SLA», προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, υλοποιείται από την κοινοπραξία των OTE, Space, Unisystems, Intrasoft.

    Με το Σύζευξις 2 θα παρέχονται ειδικότερα υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, πρόσβασης στο διαδίκτυο (με ταχύτητες 10 Mbps έως 1 Gbps συμμετρικές) υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, πακέτων δεδομένων, τηλεδιάσκεψης, καθώς επίσης και οι υποδομές, τα τηλέφωνα, τα τηλεφωνικά κέντρα, η καλωδίωση κ.λ.π. σε 34.000 φορείς του δημοσίου (της γενικής κυβέρνησης) για 3 χρόνια, εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους.

    Αποτελεί συνέχεια και επέκταση (ποσοτική και ποιοτική) του υφιστάμενου Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης «Σύζευξις», το οποίο καλύπτει σήμερα μόλις 4.500 σημεία παρουσίας φορέων. Όπως σημειώνεται σχετικά από την ΚτΠ για πρώτη φορά το ελληνικό δημόσιο θα γνωρίζει με ακρίβεια πόσα χρήματα δαπανά για τις ανάγκες επικοινωνίας των φορέων του (σταθερή, κινητή τηλεφωνία καθώς και υπηρεσίες δεδομένων, internet, εικόνας και τηλεδιάσκεψης). Το Σύζευξις 2 ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2011 και προκηρύχθηκε το 2013.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ