• Business

    Πωλ Ευμορφίδης: Ποιος είναι ο αντισυμβατικός επιχειρηματίας που πήγε με σανδάλια στο Προεδρικό Μέγαρο

    Ο Πωλ Ευμορφίδης στο Προεδρικό Μέγαρο

    Ο Πωλ Ευμορφίδης στο Προεδρικό Μέγαρο


    Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή εμφάνιση του επιχειρηματία Πωλ Ευμορφίδη, ιδρυτή της Coco-mat, στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

    Ωστόσο όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι πρόκειται για μια ασυμβίβαστη προσωπικότητα, έναν άνθρωπο τολμηρό και εναλλακτικό, που δεν ακολουθεί dress codes.

    Πρόσφατα μάλιστα έγινε «κάτοικος» της Λεωφόρου Αθηνών, αφού στις 14 Ιουνίου η εταιρεία ακινήτων Μπλε Κέδρος, που ίδρυσε μαζί με τον αδερφό του Μάικ Ευμορφίδη το 2014, μπήκε στο ΧΑ.

    Ο Πωλ Ευμορφίδης είναι sui generis, ακολουθεί το ένστικτό του, λατρεύει τη φύση και κάνει τα πάντα με τον δικό του τρόπο.

    Η φιλία που τον συνδέει με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας τον… έφερε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, με το μοναδικό του στυλ να ξεχωρίζει. Χακί χαλαρό πουκάμισο, φαρδύ μαύρο παντελόνι και… σανδάλια. Στυλ που ωστόσο τον αντιπροσωπεύει απόλυτα, τον χαρακτηρίζει και που δεν θέλησε να το αλλάξει για να παραστεί στην λαμπρή δεξίωση.

    Ο Πωλ Ευμορφίδης με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, στο Προεδρικό Μέγαρο
    Ο Πωλ Ευμορφίδης με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, στο Προεδρικό Μέγαρο

    Ποιος είναι ο Πωλ Ευμορφίδης

    Ο εκκεντρικός Mr Coco-mat δεν έχει κινητό και δεν οδηγεί ποτέ. Μετακινείται αποκλειστικά με ποδήλατο. Με το οποίο μάλιστα το 2020 ξεκίνησε από την Αθήνα για να φτάσει στην κορυφή του βουνού Έβερεστ. Μετά από σχεδόν δύο συνεχείς μήνες ταξιδιού, βρέθηκε στη Βομβάη της Ινδίας, έχοντας περάσει από 6 χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ινδία) κι έχοντας διανύσει συνολικά περίπου 6.000 χιλιόμετρα με το ξύλινο ποδήλατό του.

    Ο Πωλ Ευμορφίδης στο Προεδρικό Μέγαρο
    Ο Πωλ Ευμορφίδης στο Προεδρικό Μέγαρο

    Πρόκειται για έναν άνθρωπο που πρωταγωνιστεί στην ελληνική επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια. Το 1989, μαζί με τον αδερφό του, ίδρυσαν την Coco-mat, υιοθετώντας από την αρχή μια στρατηγική σταθερά αντίθετη στη χρήση του πλαστικού, την οποία και εφάρμοσε τόσο στις συσκευασίες των στρωμάτων, των μαξιλαριών και των παπλωμάτων της.

    Για το πως ξεκίνησε η ιδέα για την Cocomat ο Πωλ Ευμορφίδης είχε πει: «H ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη για καλό ύπνο. Ο καλός ύπνος πάνω σε ένα αμέταλλο στρώμα είναι πηγή ενέργειας, μακροζωίας. Πάρε για παράδειγμα τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη. Πάνω σε άχυρα, κοιμόντουσαν. Τώρα πια είμαστε μεταλλαγμένοι. Έχουμε φύγει από αυτό που αγαπάμε, από αυτό που είμαστε. Όλοι μιλάνε για λεφτά. Γιατί;».

    Η Cocomat αυτή τη στιγμή λειτουργεί 40 καταστήματα στην Ελλάδα, 11 σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, 9 στην Κίνα, 2 στη Νέα Υόρκη και ένα στη Σαουδική Αραβία.

    Το 2014 «γεννήθηκε» η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία «Μπλε Κέδρος», οι μετοχές της οποίας από τις 14 Ιουνίου του 2022 διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Μπλε Κέδρος αποτελείται από 36 ακίνητα, συνολικής αγοραίας αξίας 115.368.300€, συνολικού εμβαδού 50.189 τ.μ. και 118.333 τ.μ., κτιρίων και γηπέδων, αντίστοιχα.

    Το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται στο ποσό των 6.229.664€ και η συνολική απόδοση των μισθωμένων ακινήτων διαμορφώνεται στο 7%.

    Διαβάστε επίσης:

    Πωλ Ευμορφίδης: Δίχασε το Twitter η εμφάνιση του Mr. Coco-Mat στο Προεδρικό Μέγαρο

    Dragons’ Den: Ποιοι επιχειρηματίες πρωταγωνιστούν στο νέο τηλεοπτικό σόου

    Έμμα Ευμορφίδη (EF 93): Χειροποίητα, ανακυκλώσιμα και οικολογικά παπούτσια από τα ρετάλια της Cocomat

    Πωλ Ευμορφίδης (Cocomat): Πλωτά ποδήλατα, παραγωγή στον Καναδά και νέα ξενοδοχεία



    ΣΧΟΛΙΑ