• Business

    Dragons’ Den: Ποιοι επιχειρηματίες πρωταγωνιστούν στο νέο τηλεοπτικό σόου

    Dragons’ Den - Χάρης Βαφειάς - Πωλ Ευμορφίδης - Λιλή Περγαντά - Μαρία Χατζηστεφανή

    Χάρης Βαφειάς – Πωλ Ευμορφίδης – Λιλή Περγαντά – Μαρία Χατζηστεφανή


    Ήρθε η ώρα που η επιχειρηματικότητα μετατρέπεται σε τηλεοπτικό show.

    Ο λόγος για το νέο project του ANT1, το Dragons’ Den, πρόγραμμα που ήδη έχει κάνει μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ, έρχεται στην ελληνική τηλεόραση για να δώσει την ευκαιρία στους επιχειρηματίες του μέλλοντος να μπουν στο «παιχνίδι» του business και να δουν την ιδέα τους να παίρνει «σάρκα και οστά».

    Είναι η πρώτη φορά που ανάλογο προϊόν προβάλλεται στην ελληνική τηλεόραση, με τις προσδοκίες για το project να είναι μεγάλες.

    Οι άνθρωποι που έχει «επιστρατεύσει» ο ANT1 για να ακούσουν, να κρίνουν και τελικά να επενδύσουν σε αυτές τις νέες ιδέες, έχουν διανύσει χιλιόμετρα στο επιχειρείν.

    Όλοι τους επιτυχημένοι στον κλάδο που δραστηριοποιούνται. Οραματιστές, εναλλακτικοί, ικανοί να βρουν την παραμικρή ευκαιρία και να την μετατρέψουν σε κερδοφόρα επιχείρηση.

    Οι «Δράκοι» είναι πρόθυμοι να επενδύσουν τα χρήματά τους σε μία επιχειρηματική ιδέα, ένα νέο προϊόν, μια πατέντα, ένα application ή ένα φιλόδοξο project.

    Ποιοι είναι όμως οι «Dragons»;

    Χάρης Βαφειάς: Να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις τη σωστή στιγμή

    Νέος, αισιόδοξος, προσηλωμένος. Πράγματα που καθιστούν τον Χάρη Βαφειά έναν από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες εφοπλιστές του σήμερα.

    Τον Αύγουστο, η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή StealthGas, ανακοίνωσε το πιο κερδοφόρο εξάμηνο της εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Συγκεκριμένα εμφάνισε κέρδη 19,8 εκατ. δολαρίων έναντι 2,4 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2021, αυξημένα κατά 725%. Αντίστοιχα, τα κέρδη της στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 ανήλθαν στα 12,2 εκατ. αυξημένα κατά 650% σε σύγκριση με το 2021.

    Η εταιρεία δραστηριοποιείται αμιγώς στον τομέα μεταφοράς LPG, ενώ υπήρξε μεγάλη ζήτηση για τα πλοία της ιδιαίτερα κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της StealthGas, ο υπό διαχείριση στόλος της αποτελείται από 38 LPG carriers.

    Το 2021 ο κ. Βαφειάς ίδρυσε την Imperial Petroleum η οποία, όπως είχε πει και ο ίδιος μιλώντας στο mononews και στο Table for Two, μπήκε στο αμερικάνικο χρηματιστήριο σε χρόνο-ρεκόρ για να γίνει η έβδομη πιο διαπραγματεύσιμη εταιρία. «Την πρώτη μέρα η μετοχή αυτή ανέβηκε 1775%. Δηλαδή αν την πρώτη μέρα της διαπραγμάτευσης ένας επενδυτής έβαζε 100.000 δολάρια, θα έπαιρνε το ίδιο απόγευμα, 1.7 εκατομμύρια. Aπίστευτο. Δεν το περιμέναμε με τίποτα» είχε τονίσει ο κ. Βαφειάς.

    Πωλ Ευμορφίδης: Τόσο απλός που γίνεται εκκεντρικός

    Τολμηρός και ασυμβίβαστος, ο Πωλ Ευμορφίδης, που πρόσφατα έγινε «κάτοικος» της Λεωφόρου Αθηνών, αφού στις 14 Ιουνίου η εταιρεία ακινήτων Μπλε Κέδρος μπήκε στο ΧΑ, είναι sui generis, ακολουθεί το ένστικτό του, λατρεύει τη φύση και κάνει τα πάντα με τον δικό του τρόπο.

    Το 1989, μαζί με τον αδερφό του Μάικ Ευμορφίδη, ίδρυσαν την Coco-Mat, υιοθετώντας από την αρχή μια στρατηγική σταθερά αντίθετη στη χρήση του πλαστικού, την οποία και εφάρμοσε τόσο στις συσκευασίες των στρωμάτων, των μαξιλαριών και των παπλωμάτων της.

    Το 2014 δημιούργησαν την εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία «Μπλε Κέδρος». Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Μπλε Κέδρος αποτελείται από 36 ακίνητα, συνολικής αγοραίας αξίας 115.368.300€, συνολικού εμβαδού 50.189 τ.μ. και 118.333 τ.μ., κτιρίων και γηπέδων, αντίστοιχα. Το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται στο ποσό των 6.229.664€ και η συνολική απόδοση των μισθωμένων ακινήτων διαμορφώνεται στο 7%.

    Τον Σεπτέμβριο η Μπλε Κέδρος ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα εξαμήνου, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 3,059 εκατ. ευρώ έναντι 1,501 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2021. Επίσης ο Όμιλος παρουσίασε κέρδη προ φόρων για το α’ εξάμηνο του 2022 στα 10,395 εκατ. έναντι 1,821 του α’ εξαμήνου 2021 ενώ σημαντική αύξηση παρουσίασε και στα EBITDA στα 10,442 εκατ.

    Λιλή Περγαντά: «Σε αυτή τη ζωή τίποτα δεν μας χαρίζεται αν δεν το διεκδικήσουμε»

    To 1984 η Λιλή Περγαντά υλοποίησε το όνειρό της, μια ζωή με υγεία, τόνωση και ομορφιά από τους καρπούς της φύσης. Και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της Power Health.

    Η πρώτη πενταετία χαρακτηρίζεται από αμφισβήτηση και περιφρόνηση όμως η πορεία της εταιρείας και της κ. Περγαντά είναι διαρκώς ανοδική.

    Σε μια εποχή απαιτητική για την Ελλάδα η Power Health συνεχίζει να καινοτομεί αλλά και να ενισχύσει την εξωστρέφειά της διεισδύοντας στα Βαλκάνια, την Κύπρο και την Μεγάλη Βρετανία.

    Ξεχωριστές στιγμές για την Power Health αποτελεί η ανάδειξή της από τον κορυφαίο ευρωπαϊκό επιχειρηματικό θεσμό, European Business Awards ως μία από τις 100 κορυφαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Η κ. Περγαντά έχει κατακτήσει το βραβείο Αυτοδημιούργητης Επιχειρηματίας, όντας η μοναδική γυναίκα επιχειρηματίας που έχει κατακτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο.

    Μαρία Χατζηστεφανή: Η πορεία στον κόσμο της ομορφιάς

    Η Μαρία Χατζηστεφανή είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του The Rodial Group. Ένα όνειρο που ξεκίνησε από το σπίτι της το 1999 και τώρα έχει φτάσει να συνεργάζεται με celebrities όπως η Τζέσικα Άλμπα, η Μέγκαν Φοξ και η Κιμ Καρντάσιαν.

    Όπως έχει πει και η ίδια, στην αρχή τα έκανε όλα μόνη της, βρήκε εργοστάσια, προμηθευτές για συσκευασίες, όμως πάντα πίστευε ότι το brand της είχε θέση στην αγορά.

    Για την Μαρία Χατζηστεφανή το κλειδί για την επιτυχία είναι να είσαι σύγχρονος και να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού σου. Να μιλάς και να ακούς τους καταναλωτές σου.

    «Στην επαγγελματική πορεία έχω ακούσει περισσότερα «όχι» από «ναι». Πάντα βρισκόμουν σε εγρήγορση ώστε να βρω τρόπο ώστε το «όχι» να γίνει «ναι», τονίζει η ίδια.

    Επισημαίνεται ότι στο show θα συμμετέχει και πέμπτος «Δράκος» ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το όνομά του.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκρέκας: «Επενδύουμε στη μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο, επιταχύνοντας την πράσινη μετάβαση»

    Ανδριόπουλος (Dimand): «Η Ελλάδα είναι από μόνη της μία ευκαιρία»



    ΣΧΟΛΙΑ