• Business

    Πάνος Ξενοκώστας (ONEX): «Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας – Καμία ραδιουργία δεν θα εμποδίσει την εξυγίανση»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Πάνος Ξενοκώστας

    Πάνος Ξενοκώστας


    Περισσότερο αποφασισμένος από ποτέ να εργαστεί για την επιτυχία του εγχειρήματος διάσωσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας δηλώνει ο επικεφαλής της Onex, Πάνος Ξενοκώστας, στη σκιά του εξώδικου που έστειλε η AXIS, ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος των ναυπηγείων, ζητώντας την ακύρωση της διαδικασίας εξυγίανσης.

    Σε επιστολή που απέστειλε χθες στους εργαζόμενους των ναυπηγείων, ο κ. Ξενοκώστας υπογραμμίζει πως η αναγέννηση των ναυπηγείων βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, το οποίο όπως λέει καλούνται όλοι μαζί να ξεπεράσουν σαν οικογένεια –όπως συνέβη και στο Νεώριο-, κόντρα στις «αμαρτίες, τις καταστροφικές πρακτικές και λογικές δεκαετιών.

    Ο επικεφαλής της Onex χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για την απόπειρα της AXIS -την οποία ωστόσο δεν κατονομάζει- να εμποδίσει το εγχείρημα διάσωσης, τονίζοντας πως τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει την αναγέννηση των ιστορικών ναυπηγείων.

    «Πρόσφατα, έκανε την εμφάνισή της και η «αγνώστων» λοιπών στοιχείων εταιρία φάντασμα, η οποία κατά την προσφιλή, προφανώς, οικογενειακή της παράδοση κάνει άλλη μια ύστατη απεγνωσμένη προσπάθεια να καταστρέψει ολοκληρωτικά τα δυο μεγάλα ναυπηγεία της Χώρας, που η συγκεκριμένη οικογένεια με τις παραλείψεις ή τις μεθοδεύσεις της, οδήγησε στην άβυσσο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Σπεύδει μάλιστα να τονίσει πως η αναζήτηση της ταυτότητας και των πραγματικών μετόχων της, αλλά και οι .πιθανές διασυνδέσεις της με τούρκικα ναυπηγεία και μη Νατοϊκά συμφέροντα που αντιμάχονται την αναγέννηση των ναυπηγείων της χώρας είναι πλέον στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών και αρχών.

    Για τον κ. Ξενοκώστα η διαδικασία διάσωσης είναι μη αναστρέψιμη, παρ’ όλα τα εμπόδια που μπορεί κάποιοι να υψώνουν. «Το ποτάμι», επισημαίνει, «δεν γυρίζει πίσω, όποια ραδιουργία και αν σκεφτεί το μικρό μυαλό και η άδεια ψυχή των δυνάμεων αδράνειας». Ο επικεφαλής της ONEX διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους πως τηρεί τις συμφωνίες του και προσθέτει πως αφού ολοκληρώσουν τις εκλογικές διαδικασίες τους, να χαράξουν από κοινού με τους εκπροσώπους του σωματείου τους το δρόμο μιας νέας πορείας απαλλαγμένη από βαρίδια, όπως ακριβώς έγινε με το Νεώριο Σύρου.

    «Το Νεώριο πέτυχε, ήρθε η ώρα της Ελευσίνας», υπογραμμίζει κλείνοντας την επιστολή του.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ