• Business

    Α. Φράγκου: Ολοκληρώθηκε η πώληση μετοχών αξίας 100 εκατ. δολαρίων της Navios Partners

    Αγγελική Φράγκου Navios Maritime Holdings

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc.


    Την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς μετοχών της ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, από την οποία η εταιρεία άντλησε το ακαθάριστο ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου, με τα καθαρά έσοδα να ανέρχονται στα 95 εκατομμύρια δολάρια.

    Όπως γράφαμε και τις προηγούμενες μέρες στο mononews.gr, η εταιρεία είχε συμφωνήσει με επενδυτές για την πώληση περίπου 47,6 εκατομμυρίων κοινών μετοχών έναντι 2,10 δολαρίων την καθεμιά, με τη συνολική αξία των μετοχών να ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια. Εν τέλει, ο αριθμός των μετοχών που πωλήθηκαν ανήλθε σε 47,795 εκατομμύρια, ενώ το σύνολο των κοινών μετοχών της εταιρείας ανέρχεται στα 147.436.276.

    Μετά την κίνηση αυτή, η Navios Holdings διαθέτει πλέον το 20,9% της Navios Partners.

    Η Navios Partners είχε γνωστοποιήσει ότι τα χρήματα από την πώληση των μετοχών θα αξιοποιηθούν για γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς, “συμπεριλαμβανομένων αποκτήσεων πλοίων”, μία αναφορά που πυροδοτεί έντονες φήμες ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα αποκτήσει κάποιο πλοίο από τη μητρική της εταιρεία.

    Eξάλλου, οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν πως με τα χρήματα αυτά η εταιρεία θα μπορούσε να αποκτήσει, ανάλογα και με την ηλικία τους, δέκα με έντεκα πλοία panamax ή έξι με επτά πλοία capesize.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μινωικές Γραμμές: Αύξηση κατά 3 εκατ. ευρώ κατέγραψαν τα ετήσια καθαρά κέρδη του ομίλου το 2016

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προστασία από τους πιστωτές της ζητά η Ezra Holdings – Χρωστά 1,2 δις δολάρια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Λιβανός: Σε δημόσια προσφορά ομολόγων αξίας 250 εκατ. δολαρίων προχωρά η GasLog



    ΣΧΟΛΙΑ