• Business

    Α. Φράγκου: Ένα ακόμα πλοίο προστίθεται στον στόλο της Navios Partners

    αγγελικη φραγκου

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Σε μία ακόμα κίνηση για την επέκταση του στόλου της (αν και σαφώς λιγότερο εντυπωσιακή από την αμέσως προηγούμενη) προχώρησε η ναυτιλιακή Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, ανακοινώνοντας την απόκτηση ενός πλοίου κατηγορίας capesize.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Navios Partners συμφώνησε για την εξαγορά ενός πλοίου capesize χωρητικότητας 178.132 dwt, κατασκευής 2010, έναντι 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποιο είναι το πλοίο αυτό. Ωστόσο, η περιγραφή του φαίνεται να ταιριάζει στο κινεζικής κατασκευής πλοίο Cavaliere Grazia Bottiglieri, της ιταλικής εταιρείας Rizzo-Bottiglieri-De Carlini, που είναι ίδιας χωρητικότητας με αυτό που αναφέρει η Navios και είναι κατασκευασμένο το 2010, ενώ η αξία του αποτιμάται από το VesselsValue περίπου στα 27 εκατομμύρια δολάρια.

    Η Navios Partners αναμένεται να παραλάβει το πλοίο εντός του τρίτου τριμήνου του έτους, ενώ με βάση τις σημερινές τιμές αναμένει να αποκομίσει από την αξιοποίησή του ετήσιο EBITDA ύψους 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Όσο για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, αυτή θα προέλθει από την τρέχουσα ρευστότητα της Navios Partners και από τράπεζες, με όρους συνεπείς με τα τρέχοντα δάνειά της.

    Μετά την εξαγορά αυτή, ο στόλος της Navios Partners αποτελείται πλέον από 34 πλοία.

    Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι μόλις πριν από λίγες μέρες η ναυτιλιακή της Αγγελικής Φράγκου προχώρησε σε μία εντυπωσιακή κίνηση, ανακοινώνοντας την εξαγορά ολόκληρου του στόλου από δεξαμενόπλοια της εισηγμένης στη Σιγκαπούρη Rickmers Maritime (συνολικά 14 πλοία) έναντι 113 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για έντεκα πλοία χωρητικότητας 4.250 teu και τρία χωρητικότητας 3.450 teu, με μέση ηλικία στα 9,5 έτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λ. Κολλάκης: Γιατί η Chiquita στέλνει στα δικαστήρια την Chartworld

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη και των συνεργατών του ο ΟΛΘ – Στα 1,1 δισ. ευρώ το χρυσό deal



    ΣΧΟΛΙΑ