• Business

    Νέα εποχή για το κτίριο της Ελευθεροτυπίας-Βρέθηκε αγοραστής

    • NewsRoom
    Δημήτρης Ανδριόπουλος.

    Δημήτρης Ανδριόπουλος. Επικεφαλής Dimand


    Πουλήθηκε σήμερα μέσω πλειστηριασμού το κτίριο της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας στο Νέο Κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες πλειοδότης είναι εταιρεία αξιοποίησης και εκμετάλλευσης ακινήτων, ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και επιχειρήσεων DIMAND , που στόχο έχει να μετατρέψει το κτίριο της οδού Μίνωος 20-12 στο Νέο Κόσμο σε υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα.

    Η τιμή εκκίνησης ήταν τα 11 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κτίριο με υπόγειους χώρους στάθμευσης και έναν τελευταίο όροφο με ανεπανάληπτη θέα στην Ακρόπολη, κάτι που από ότι φαίνεται αποτέλεσε ισχυρό θέλγητρο για τον επενδυτή.

    Επίσης η γειτνίαση με το σταθμό του Μετρό «Άγιος Ιωάννης» και η εύκολη πρόσβαση προς τις λεωφόρους Συγγρού και Βουλιαγμένης, λειτούργησαν ως επιπλέον κίνητρα για τον αγοραστή. Το κτίριο μπορεί να είναι υποθηκευμένο σε τράπεζες (κυρίως Πειραιώς, αλλά και Alpha Bank), αλλά τα βάρη δεν είναι δυσανάλογα της προστιθέμενης αξίας που θα μπορούσε να έχει ένα ξενοδοχείο σε ένα τόσο κομβικό σημείο.

    Η εταιρεία Value Τουριστική, θυγατρική  κατά 100% της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand απέκτησε το κτήριο. Στην θυγατρική εταιρεία της Dimamd πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης (Γενικός Διευθυντής της Dimand), ενώ μέλος του δ.σ. αυτής είναι ο Δημήτρης Ανδριόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Για τη Μάνια Τεγοπούλου, ω, «τον τεθνηκότα μη κακολογείν»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα ελληνικά πλοία που βγαίνουν στο σφυρί τις επόμενες εβδομάδες. Σε πλειστηριασμό και το Pollux Yacht

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκινούν οι μετα-μνημονιακοί πλειστηριασμοί – 30.000 ακίνητα στο «σφυρί» μέχρι το τέλος του 2018



    ΣΧΟΛΙΑ