• Business

    Mytilineos: Σύσταση Buy και νέα τιμή στόχο στα 30,5 ευρώ από την Eurobank Equities

    • NewsRoom
    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Στα 30,5 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για την μετοχή της Mytilineos η Eurobank Equities, διατηρώντας την στις κορυφαίες τις επιλογές.

    Σε έκθεσή της με τίτλο «στον δρόμο για EBITDA 1 δισ. ευρώ», η χρηματιστηριακή επισημαίνει τα αποτελέσματα ρεκόρ που ανακοίνωσε η εταιρεία, με τα EBITDA για το σύνολο του περασμένου έτους να ενισχύονται στα 823 εκατ. ευρώ (αύξηση 129% σε ετήσια βάση) στη βάση της ισχυρής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς.

    Σύμφωνα με την  Eurobank Equities, δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί πλήρως οι δυνατότητες του ομίλου και υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου, καθώς οι δείκτες αποτίμησης παραμένουν σε εξαιρετικά συναρπαστικά επίπεδα.

    Η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη fwd EV/EBITDA (αξία επιχείρησης προς λειτουργικά κέρδη) σε επίπεδα χαμηλότερα του 5,5x και πιο συγκεκριμένα με discount 25% – 30% έναντι του συνόλου των αντίστοιχων εταιρειών που δραστηριοποιείται η Mytilineos, παρά τις σταθερές προοπτικές ανάπτυξης (διψήφια αύξηση κερδοφορίας) και την ανάδειξή του ως ένα ισχυρό «παίκτη» στο χώρο των ΑΠΕ, αποτελώντας ένα «play αξίας – ανάπτυξης στον ευρύ χώρο της ενέργειας και της βιομηχανίας. Παράλληλα, το επενδυτικό «story» του ισχυρού ομίλου υποστηρίζεται περαιτέρω από μια υψηλή μερισματική απόδοση της τάξεως του 5% – 6% (έναντι 3% που προσφέρουν οι υπόλοιπες αντίστοιχες εταιρείες).

    Η χρηματιστηριακή αναφέρει, πως υπάρχουν αξιόπιστοι «πυλώνες» που θα στηρίξουν την περαιτέρω αναβάθμιση των λειτουργικών κερδών της εταιρείας, όπως είναι  1) η αύξηση του όγκου εισαγωγών φυσικού αερίου (με τα αντίστοιχα EBITDA στα 110 – 120 εκατ. ευρώ), 2) η εμπορική λειτουργία της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο (CCGT, 826 MW) κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, 3) η ταχεία εκτέλεση της έργων ΑΠΕ και 4) η αποδοτικότητα κόστους του τομέα μετάλλων, που παραμένει στο πρώτο τεταρτημόριο της παγκόσμιας καμπύλης του κόστους αλουμινίου.

    Η Eurobank Equities αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA της Mytilineos κατά 26%, προβλέποντας ότι θα φτάσουν συνολικά τα 907 εκατ. ευρώ το 2023 και θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ το 2024.

    Στο σκέλος της Μεταλλουργίας, η Mytilineos αναμένει να διατηρήσει τα αυξημένα επίπεδα κερδοφορίας (250 – 300 εκατ ευρώ) λόγω της ευνοϊκής δυναμικής του αλουμινίου, του ενεργού hedging και του μειωμένου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας (συμπεριλαμβάνεται το κόστος για τα δικαιώματα εκπομπής CO2) από το 2024, ηλεκτροδοτώντας το τμήμα της μεταλλουργείας μέσω των πράσινων PPAs.

    Έτσι, η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση “buy” και αναβαθμίζει την τιμή-στόχο της Mytilineos στα 30,5 ευρώ, βλέποντας περιθώρια ανόδου 28,2% από το τελευταίο κλείσιμο στα 23,8 ευρώ την Παρασκευή. Το περιθώριο δε της συνολικής απόδοσης ανεβαίνει στο 33,4% αν συνυπολογιστεί και η διανομή μερίσματος.



    ΣΧΟΛΙΑ