• Business

    Mytilineos: Η Optima αυξάνει στα 45,90 ευρώ την τιμή-στόχο της μετοχής – Τι βλέπει για το μέρισμα

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos


    Σta 45,90 ευρώ, από 30,80 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mytilineos η Optima Bank, κάνοντας λόγο για ένα «συνεχιζόμενο success story».

    Με βάση τη νέα τιμή οι αναλυτές της Optima βλέπουν ένα περιθώριο ανόδου 24% από τα τρέχοντας επίπεδα της μετοχής.

    Η Optima, η οποία δίνει σύσταση «αγορά» για τη μετοχή της Mytilineos, χρησιμοποιεί μάλιστα στην ανάλυσή της το κεντρικό σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων, «Citius, Altius, Fortius» (πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά) για να περιγράψει την πορεία της εταιρείας.

    Όπως εξηγεί, μετά το εξαιρετικό 2022 και το ισχυρό πρώτο εξάμηνο του 2023 η Mytilineos φαίνεται ικανή να διατηρήσει την προσφάτως βελτιωμένη κερδοφορία (EBITDA 2022 σχεδόν τριπλάσια του 2021), αλλά και να την οδηγήσει σε νέα, πρωτόγνωρα επίπεδα στο άμεσο μέλλον.

    Σε αυτό έχει συμμάχους α) τις μέγα-τάσεις στην ενέργεια (ανάπτυξη και λειτουργία ΑΠΕ, αποθήκευση ενέργειας), β) τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη μεταβατική χρήση του φυσικού αερίου (κατασκευή ιδιόκτητων θερμικών μονάδων αλλά και τρίτων, προμήθεια και εμπορία υγροποιημένου φυσικού αερίου), γ) τις συνέργειες μεταξύ των τομέων Ενέργειας και Μετάλλων και δ) τις αποδεδειγμένα εξαίρετες ικανότητες της διοίκησης, επισημαίνει η Optima.

    Μάλιστα, μετά το δυναμικό ξεκίνημα της Mytilineos στο πρώτο εξάμηνο του έτους και καθώς η εκτέλεση των έργων ΑΠΕ αναπτύσσεται ταχύτερα από το αναμενόμενο, η δραστηριότητα στην εμπορία LNG παραμένει ισχυρή, τα μερίδια αγοράς λόγω των βελτιωμένων περιθωρίων στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνονται ενώ αναμένεται η εμπορική λειτουργία της νέα θερμικής μονάδας στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, η Optima αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA της εταιρείας όσο και τα καθαρά κέρδη του τρέχοντος έτους.

    Πλέον η Optima αναμένει από τη Mytilineos αύξηση των EBITDA κατά 7% στα 973 εκατ. ευρώ και των καθαρών κερδών κατά 10% στα 575 εκατ. ευρώ.

    Η Optima προχωρά επίσης σε αναθεώρηση προς τα πάνω και των εκτιμήσεών της για τα EBITDA της περιόδου 2024-2026, τα οποία βλέπει να αυξάνονται κατά περίπου 20%, αναμένοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 13% το χρονικό διάστημα 2022-2026.

    Οι αναλυτές της τράπεζας αναμένουν πως η Mytilineos θα διανείμει αυξημένο μέρισμα για το 2023, ύψους 1,41 ευρώ ανά μετοχή (από 1,24 ευρώ πριν από έναν χρόνο).

    Διαβάστε επίσης

    Morgan Stanley: Πώς είδε το deal των Mytilineos – HELLENiQ ENERGY

    Mytilineos: Πουλά στη HELLENiQ ENERGY 4 φωτοβολταϊκά πάρκα στη Ρουμανία

    MYTILINEOS: Πώς είδαν οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου



    ΣΧΟΛΙΑ