• Business

    MYTILINEOS: Πώς είδαν οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS


    Σε συνέχεια των χθεσινών οικονομικών αποτελεσμάτων Α’ Εξαμήνου της MYTILINEOS και του conference call, οι αναλυτές χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα ισχυρά και υψηλότερα από το consensus της αγοράς.

    Τα υψηλότερα του consensus των αναλυτών αποτελέσματα της MYTILINEOS, σε συνδυασμό με το μήνυμα του Προέδρου της Εταιρείας στο χτεσινό call ότι, έχοντας περάσει τα μέσα της χρονιάς, η επίτευξη κερδοφορίας σε επίπεδο EBITDA ακόμα και άνω του €1δισ. για το 2023 μοιάζει πλέον πιο πιθανό. ενώ ταυτόχρονα το 2024, το οποίο αναμένεται να είναι ακόμα πιο δυνατό, σχολιάζονται θετικά από την αγορά.

    Οι αναλυτές βλέπουν ακόμα μεγαλύτερο upside στην κερδοφορία της Εταιρείας ακόμα και από τα σημερινά, πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ κάποιοι από αυτούς (Alpha Finance, Optima) σπεύδουν να ενημερώσουν την αγορά ότι σύντομα θα επιστρέψουν με νέο report και υψηλότερες αποτιμήσεις.

    Το μοντέλο της Εταιρείας όσον αφορά στον Κλάδο της Εταιρείας με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην κερδοφορία της τα ΑΠΕ, σχολιάζεται πλέον ιδιαίτερα θετικά, καθώς επιτρέπει τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης των ΑΠΕ της MYTILINEOS, παρά το περιβάλλον υψηλών επιτοκίων και εκτιμάται ότι χρόνο με το χρόνο η συνεισφορά τους στην κερδοφορία της Εταιρείας θα αυξάνεται σημαντικά, καθώς απορροφά το μεγαλύτερο κομμάτι των φιλόδοξων επενδύσεων της Εταιρείας.

    Η επιτυχημένη αυτή πορεία της Εταιρείας, βάση των σχολίων των αναλυτών, οφείλεται εν πολλοίς στις σημαντικές Συνέργειες που μπορεί να αναπτύσσει η MYTILINEOS μεταξύ των Κλάδων Ενέργειας και Μετάλλων, οι οποίες με τη σειρά τους προσφέρουν ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού που κατά κύριο λόγο αναπτύσσεται πιο μονόπλευρα.

    Περαιτέρω ενίσχυση των ταμειακών ροών της Εταιρείας αναμένονται στο Β’ εξάμηνο του έτους.

    Η επίτευξη της Επενδυτικής βαθμίδας, μπορεί πλέον να θεωρείται θέμα χρόνου, καθώς η Εταιρεία πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ενώ τα ομόλογά της διαπραγματεύονται ήδη σε επίπεδα Investment Grade rating status (με spread στα 80bps).

    Τέλος, η αναφορά σχετικά με την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης της διεθνοποίησης της MYTILINEOS, η οποία εξετάζεται ολιστικά σε συνεργασία με μεγάλες επενδυτικές τράπεζες.

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική Τράπεζα: Buyback έως 15 ευρώ, τι είπε ο Παύλος Μυλωνάς για το μέρισμα

    «ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα»: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους 103.310 δικαιούχους

    Mytilineos: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας €734.435



    ΣΧΟΛΙΑ