ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για πρώτη φορά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων της Forbes, μέσα στους 9 Έλληνες, ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης, με το ρεύμα ή με το κύμα ανά εποχή, ακολουθούν και οι δύο το δικό τους διαφορετικό ρυθμό διάπλου απόλυτης επιτυχίας.
Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο άνθρωπος, που κοιμάται με προβλήματα και ξυπνά με λύσεις
Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος συγκαταλέγεται, πλέον, στους πλουσιότερους Έλληνες, καταλαμβάνοντας την 8η θέση σε εθνικό επίπεδο και τη 2479η παγκοσμίως στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes. Με εκτιμώμενη περιουσία 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι η νέα είσοδός σ αυτόν τον άτυπο κύκλο της οικονομικής ελίτ του πλανήτη.
Είναι το πρόσωπο, που μετέτρεψε μια οικογενειακή επιχείρηση σε κορυφαία ενεργειακή και μεταλλευτική δύναμη ως επικεφαλής της METLEN Energy & Metals, κορυφαίου επιχειρηματικού ομίλου στον τομέα της ενέργειας και των μεταλλευμάτων, που το 2025, προχώρησε σε διπλή εισαγωγή μετοχών στα χρηματιστήρια Αθηνών και Λονδίνου, ενισχύοντας τη διεθνή του παρουσία. Ο όμιλος του απασχολεί περισσότερα από 6.500 άτομα σε 40 χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανίας, η Αυστραλία, η Χιλή ή ο Καναδάς. Κι όλα ξεκίνησαν απ την Κορώνη…
Τα παιδικά χρόνια, η αποβολή απ τις Σχολές Μωραΐτη και το διδακτορικό στο Χάρβαρντ που δεν έγινε ποτέ
… Από τη Νότια Πελοπόννησο, στις αρχές του 20ου αιώνα, ξεκίνησε ο παππούς του Ευάγγελου Μυτιλιναίου, χωρίς εφόδια οικονομικά, αλλά με υπεράνθρωπες αντοχές για δουλειά και έφτιαξε μια μεγάλη -για την εποχή- επιχείρηση την Εμπόριο Μετάλλων, στον Πειραιά. Τα παιδιά του δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την επιχείρηση και η εταιρεία μοιράστηκε στα τέσσερα. Οι τρεις από τις μικρότερες, όπως εξελίχθηκαν, επιχειρήσεις χρεοκόπησαν και κανείς δεν τις θυμάται πια. Η τέταρτη, όμως, η «Γενική Αντιπροσωπειών Α.Ε», που ανήκει στον πατέρα Μυτιληναίο επιβίωσε, με αξιοπρεπή αλλά όχι εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Ο Βαγγέλης πηγαίνει σχολείο στου Μωραΐτη. Είναι πολύ καλός μαθητής, αλλά ατίθασος, απείθαρχος και είναι γνωστό πως «έφαγε», όπως λέγαμε τότε, πολυήμερη αποβολή για την συμπεριφορά του, πράγμα που τον έκανε δημοφιλή στους συμμαθητές τους, αλλά κόκκινο πανί για τους γονείς του. Δηλώνει στο σχολείο της προοδευτικής αφρόκρεμας της Αθήνας, οπαδός του ΠΑΟΚ, χωρίς να κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, δείχνοντας πως από μικρός τολμούσε να ξεχωρίζει και να τραβάει μοναχικούς δρόμους. Σπουδάζει στο Οικονομικό της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάνει μεταπτυχιακά στη London School of Economics, έχοντας συμφοιτητή τον Γιώργο Αλογοσκούφη. Διαπρέπει ως φοιτητής και το κορυφαίο Harvard τον δέχεται για διδακτορικό.

Σε μια απόφαση, μάλλον, οδυνηρή, αρνήθηκε να πάει στο Κέμπριτζ της Βοστώνης και να ακολουθήσει μια ακαδημαϊκή καριέρα. «Όταν με δέχτηκαν για διδακτορικό στο Χάρβαρντ» θα πει χρόνια αργότερα, σε μια από τις λίγες, πιο προσωπικές συνεντεύξεις του, στον Γιάννη Πανταζόπουλο «αρνήθηκα να συνεχίσω τις σπουδές μου και επέστρεψα στην Ελλάδα, προκειμένου να ενταχθώ στην οικογενειακή επιχείρηση. Ήταν μια περίοδος που κινδυνεύαμε να χρεοκοπήσουμε, ενώ και η υγεία του πατέρα μου δεν ήταν καθόλου καλή. Σε ηλικία 24 ετών αναλαμβάνω τελικά τα ηνία της εταιρείας, με αποτέλεσμα να μην κάνω ποτέ αυτό που ήθελα. Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, οφείλω να πω ότι δεν έχω μετανιώσει γι’ αυτή την απόφαση. Είναι έτσι δομημένος ο χαρακτήρας μου που ποτέ δεν μετανιώνω για τις πράξεις μου. Άλλωστε, κάποιες θα σου βγουν και κάποιες άλλες όχι». Και, εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, η συγκεκριμένη του βγήκε!
«Όλη μου τη ζωή δουλεύω, δεν ξέρω να κάνω τίποτε άλλο»
Από την ανάληψη της οικογενειακής επιχείρησης τη δεκαετία του ’90, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ξεκίνησε μια φιλόδοξη μεταμόρφωση, μετατρέποντας την από εταιρεία διαμεσολάβησης σε βιομηχανικό όμιλο διεθνούς εμβέλειας. Συμπορεύτηκε και πάλεψε μαζί με τον αδελφό του, τον Γιάννη και όταν οι δρόμοι τους χώρισαν, τίμησε την προσφορά του. Με προσήλωση στη βιωσιμότητα, φρόντισε να αποπληρώσει τα χρέη, ενώ μεθοδικά ενοποίησε τις δραστηριότητες υπό τη Μυτιληναίος Α.Ε., η οποία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 1995. Μέσα από στρατηγικές εξαγορές – από τη ΜΕΤΚΑ και τη SOMETRA έως την Αλουμίνιον της Ελλάδος – και με ενεργή είσοδο στους τομείς της ενέργειας, των μεταλλευμάτων και των ΑΠΕ, κατόρθωσε να διαμορφώσει έναν βιομηχανικό κολοσσό με έντονη διεθνή παρουσία.
Η ίδρυση της Protergia και η σύμπραξη με τη MOTOR OIL επιβεβαίωσαν την ικανότητά του να προβλέπει τις εξελίξεις και να διαμορφώνει τις αγορές. Το 2022, ο νέος εταιρικός μετασχηματισμός δημιούργησε τη MYTILINEOS – Energy & Metals και τη μετέτρεψε σε μια ακόμα πιο δυναμική και ευέλικτη εταιρεία, προσανατολισμένη στις τάσεις της ενεργειακής μετάβασης και του ψηφιακού μετασχηματισμού, με άξονες τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

Επιμονή, ρίσκο και στρατηγική διορατικότητα υπήρξαν τα κύρια γνωρίσματα μιας πορείας που επανειλημμένα μετασχημάτισε προκλήσεις σε ευκαιρίες. Στις 2 Μαΐου του 2025, βρέθηκε καλεσμένος του CNBC και της Σίλβια Αμάρο για να παρουσιάσει την ανάπτυξη του στον κλάδο της άμυνας, τη διαδικασία εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην αλυσίδα εφοδιασμού κρίσιμων μετάλλων. Εκεί, έκφρασε την ανησυχία του για τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν, μιας και πάντα παίρνει δημόσια θέση για τις εξελίξεις. «Για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» έκλεισε την συνέντευξη του «έχουμε έναν ‘διχασμένο’ Δυτικό κόσμο».
Κοιτάζοντας από μεγάλα παράθυρα
Λέει πως συχνά αισθάνεται ότι έζησε δύο ζωές, επειδή ζει έντονα, πως κοιμάται μ’ ένα πρόβλημα και ξυπνά με μια λύση, πως ξεκινά τη μέρα πριν ξημερώσει και πως φεύγει από το γραφείο πολύ αργά το βράδυ, πως δεν φοβάται ποτέ να αναλάβει το κόστος των επιλογών του. Πιστεύει πως μια ήρεμη περίοδος οδηγεί εύκολα στην αυταρέσκεια και την αδράνεια και πως αν του πεις πως κάτι δεν γίνεται και θα κάνει ακόμη καλύτερα. Έχει το γραφείο του στο Μαρούσι, κάνει μηνιαίο μίτινγκ στις εγκαταστάσεις του στα Άσπρα σπίτια, καμαρώνει το εργοστάσιο του, στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας και έχει εξοχική κατοικία στην Αίγινα. Του αρέσουν τα μεγάλα παράθυρα και η θέα σε βουνό και θάλασσα όσο πιάνει το μάτι, χωρίς τίποτα να εμποδίζει το χάσιμο του βλέμματος στον ορίζοντα. Ίσως γιατί το πάντοτε να κοιτάς μακριά και θα σε σώζει αυτό, ό,τι κι αν γίνει του Οδυσσέα Ελύτη, το νιώθει βαθιά.
«Υπήρξα πολύ καλός πατέρας και φίλος, μέτριος σύζυγος και κακός γιος»
Ήταν παντρεμένος με την πατρινή Ντάντα -από το Ανδριάννα- Γιώτη από τα μέσα του 1990 και παραμένουν δυο καλοί φίλοι, με ειλικρινές ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον, κι ας έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία από τον χωρισμό τους. Για τα παιδιά του, τον Γιώργο και την Ερικέτη, παραδεχθεί πως νιώθει απίστευτα περήφανος. Του αρέσει πως κυλάει ο χρόνος στο σπίτι του στην Αίγινα, το κολύμπι στη θάλασσα, να βλέπει ποδόσφαιρο και ειδικά τους αγώνες της γερμανικής Ντόρτμουντ, μαζί με τον γιο του. Αυστηρά μάλλον, κρίνει τη ζωή του και λέει πως «υπήρξα πολύ καλός πατέρας και φίλος, μέτριος σύζυγος και κακός γιος».

Έχει ένα πλήθος από τιμητικές διακρίσεις, μα ξεχωρίζει την Αναγόρευση του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Δηλώνει πως «εμείς μπορεί να δουλέψαμε στο εξωτερικό, αλλά άνθρωποι γίναμε στην Ελλάδα.
Κάποια στιγμή πρέπει να γυρνάς στην πατρίδα σου κάτι από αυτά που σου έχει δώσει»! Ένιωσε πως «τα βιώματα της κρίσης επαναπροσδιόρισαν το «εγώ» και δυνάμωσαν το «εμείς». Δεν τον φοβίζει το τέλος. Εύχεται, μόνο, η φυσική φθορά να μην τον καθηλώσει. Λέει πως κάθε χρόνο νιώθει και πιο ταπεινός, πως ποτέ δεν άφησε το μυαλό του να θολώσει μέσα στο τεράστιο γραφείο, με το τεράστιο «Μ» να δεσπόζει κυριαρχικά, οικόσημο και έμβλημα, μαζί. Και μπορεί να μην σπούδασε στο Harvard και να βούτηξε στον αμερικανικό τρόπο σκέψης, αλλά, να που συναντιέται με τον Τόμας Τζέφερσον στην αλήθεια πως «όποιος δεν μπορεί να είναι ταπεινός στη δύναμη, δεν αξίζει να την κρατά».
Διαμαντής Διαμαντίδης, ο αντισυμβατικός εφοπλιστής που δεν επιθυμεί καμιά δημοσιότητα
Ο Διαμαντής Διαμαντίδης & οικογένεια, είναι ο τελευταίος από τους 9 Έλληνες και στη θέση 2933 παγκόσμια, της λίστας Forbes για το 2024, με περιουσία 1 δισ. δολάρια ως ιδρυτής των Delta Tankers και Marmaras Navigation, με 56 πλοία. Λέγεται πως ο αυτοδημιούργητος Διαμαντίδης, είναι αντισυμβατικός και μοιάζει να αποφεύγει, επιμελώς, τη δημοσιότητα, με λίγους εκτός των κύκλων της ναυτιλίας, να αναγνωρίζουν την φυσιογνωμία του, τις προτιμήσεις και τις συνήθειες του. Η όποια δημοσιότητα απέκτησε ήταν χάρη στα ακίνητα, που αγοράζει στο συγκρότημα του «Αστέρα» Βουλιαγμένης – «Four Seasons», τα οποία κατατάσσονται στα ακριβότερα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά και σε δύο πολύκροτες δικαστικές διαμάχες, τη μία με την τράπεζα JP Morgan και την άλλη με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.

Αναπόφευκτη η ανεπιθύμητη δημοσιότητα από δυο δικαστικές διαμάχες
Ο ποντιακής καταγωγής Διαμαντής Διαμαντίδης, δεν κάνει κοσμικές εμφανίσεις, δεν δίνει συνεντεύξεις, είναι λένε θυελλώδης χαρακτήρας και θρυλείται πως μπάρκαρε ο ίδιος στα καράβια, για να μάθει από μέσα τη δουλειά, πριν γίνει πλοιοκτήτης. Όπως ήδη, αναφέραμε πρωταγωνίστησε σε δυο δικαστικές διαμάχες, που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς του πλούτου της χώρας. Αγόρασε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s τον πίνακα του Κωνσταντίνου Παρθένη «Παναγία και το βρέφος» για 950.000 ευρώ, ωστόσο, το έργο αποδείχθηκε πλαστό, σύμφωνα με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το 2012.
Η υπόθεση, που έμεινε γνωστή ως «Διαμαντίδης κατά Sotheby’s», κατέληξε με την αποζημίωση των 975.000 ευρώ ,υπέρ του εφοπλιστή. Ωστόσο, η υπόθεση δεν τελείωσε εκεί, καθώς ακολούθησε καταγγελία για δεύτερο πλαστό πίνακα του Παρθένη, η οποία παραπέμφθηκε στα βρετανικά δικαστήρια, λόγω ρήτρας που είχε υπογραφεί από τον Διαμαντίδη. Παράλληλα, τη δεκαετία του ’90 είχε εμπλακεί σε μια άλλη δικαστική διαμάχη με την τράπεζα JP Morgan, για επενδύσεις σε ρωσικά ομόλογα, όπου είχε απώλειες 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Λένε, πως είναι υπερκινητικός, εκκεντρικός, παρορμητικός, ευέξαπτος, πως εκφράζει έντονα τα συναισθήματά του και πως είναι ο μόνος εφοπλιστής που αποφεύγει να κάνει παρέα με άλλους σαν τον ίδιο. Λένε, όμως απ’ την άλλη, πως πιο απλός άνθρωπος δεν υπάρχει, σε ντύσιμο και συμπεριφορά, ιδιαίτερα ευγενής και καλότροπος με εργάτες, βιοπαλαιστές, εργαζόμενους και συνεργάτες του. Το άκρως αντίθετο δηλαδή, από τον τρόπο του σε πλούσιους, ανταγωνιστές και άτομα εξουσίας. Επειδή, ακριβώς, αποφεύγει κάθε δημοσιότητα, έχει γίνει σχεδόν θρυλικός και μια σειρά από αστικούς μύθους πλανώνται γύρω από τη συμπεριφορά του, τις συνήθειες του και τις ατάκες που κατά καιρούς, φαίνεται να έχει πει.
Ένας μεγάλος, πάντα αθόρυβος, φιλάνθρωπος
Από τις πολλές φήμες γύρω απ΄ το όνομα του, μια πραγματικότητα είναι αναμφισβήτητη. Ο Διαμαντίδης, ενώ είναι προσεκτικός πολύ με τις οικονομικές του, κινήσεις, δεν λογαριάζει τα χρήματα, όταν είναι να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Εννοείται, πως ο ίδιος, που αποφεύγει κάθε κουβέντα για τ’ όνομα του, δεν επιθυμεί να διαρρεύσει τίποτα ούτε για τις αγαθοεργίες του, μα η δράση του έχει μαθευτεί απ τα ίδια τα πρόσωπα ή τους φορείς που βοηθά, κάποτε και εντελώς απρόβλεπτα. Έτσι, κάλεσε, μια μέρα στο τηλέφωνο, μεγάλο Γηροκομείο της Αθήνας και είπε ευγενικά «καλημέρα σας. Είμαι ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης και θέλω να κάνω δωρεά την ανακαίνιση των κτιρίων, όπου μένουν οι ηλικιωμένοι». Η υπάλληλος, βέβαια, νόμιζε ότι της κάνουν φάρσα. Όπου κι αν προσφέρει, ζητά η βοήθεια του να μην κοινοποιείται.
Παλιοί του συνεργάτες, συμμαθητές, υπάλληλοι, το σχολείο που πήγαινε, ξεχασμένοι και μοναχικοί άνθρωποι, έχουν βρει βοήθεια, συμπόνοια, ειλικρινή ανθρωπιά από εκείνον, χωρίς ύστερες σκέψεις προβολής και αυταρέσκεια, αλλά επειδή έτσι νιώθει. Και ο Διαμαντίδης κάνει πάντα -λένε- ότι αισθάνεται και αποφασίζει. Από το 1999 έχει φτιάξει το Κοινωφελές Ίδρυμα «Προποντίς», το οποίο έχει σκοπό την προαγωγή της παιδείας, της επιστήμης και της τέχνης. Κάθε χρόνο χορηγεί υποτροφίες μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για νέους επιστήμονες. Ξέρουμε ακόμη -επειδή μια μεγάλη πλακέτα με το όνομα του φιγουράρει στο χώρο- πως έδωσε χρήματα για την κατασκευή του συστήματος αφαλάτωσης της Φολεγάνδρου.
Η Λεόντειος, η οικοδομές, το Λονδίνο και η καλή αρχή
Ο 77χρονος, σήμερα, Διαμαντής Διαμαντίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και πήγε σχολείο παίρνοντας ιδιαίτερα υψηλή εκπαίδευση στην ιστορική Λεόντειο Σχολή, της Μοναστική Κοινότητα των Μαριανών Αδελφών. Η μητέρα του είχε ένα υφαντουργείο και ο πατέρας του ήταν κατασκευαστής των μεγάλων και υψηλών κτιρίων της Αθήνας. Αν και ευκατάστατη οικογένεια, ο πατέρας του συνήθιζε να τον πηγαίνει για δουλειά στις οικοδομές του, για να μαθαίνει στην εργασία και να είναι ικανός να κάνει τα πάντα στη ζωή. Από τότε, λέγεται πως ρίζωσε μέσα του το ενδιαφέρον και η ικανότητα στις επενδύσεις του real estate.
Η οικογένειά του είχε μετοχές σε μια ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα το Λονδίνο. Εκεί, στη πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας, θα βρεθεί για να σπουδάσει οικονομικά, ενώ γύρω του η δεκαετία του 60 σαρώνει μυαλά και αντιλήψεις και όλα άλλαζαν. Η νέα, ελεύθερη, αντισυμβατική νοοτροπία των ανθρώπων, οι εναλλακτικοί τρόποι ζωής, η απόρριψη κάθε τι εξουσιαστικού και παραδοσιακού φαίνεται να τον επηρεάζουν στον τρόπο που θα σταθεί τόσο στο κόσμο, όσο και στην επιχειρηματικότητα του. Άρχισε , τότε, να εργάζεται ως ναυλομεσίτης στην οικογενειακή ναυτιλιακή επένδυση, όμως η εταιρεία χρεοκόπησε και έχασαν αρκετά χρήματα.
Όταν εκείνος επέστρεψε στην Ελλάδα, η παγκόσμια ναυτιλία γνώριζε την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας της, που από το 1974, έπληξε κυρίως τα δεξαμενόπλοια και συνεχίσθηκε για αρκετά χρόνια. Εκείνος διέκρινε την ευκαιρία. Ο πατέρας του, φημολογείται, πως του έδωσε για ξεκίνημα 300 εκατ. δραχμές. Μια άλλη εκδοχή, τον θέλει να παίρνει δάνειο από τη Bank of America. Όπως και να έχει, εκείνος εξαγόρασε το πρώτο του καράβι, ένα μικρό φορτηγό, 4.000-5.000 τόνων, που ονομαζόταν «Ceuta», ενώ αμέσως μετα απέκτησε και το δεύτερο φορτηγό, 9.000 τόνων, το «Rio de Janeiro». Συνέχισε, αγοράζοντας μόνο φορτηγά πλοία και μόλις γύρισε προς τα πάνω η ναυλαγορά, εκτοξεύτηκε ως εφοπλιστής!
Maria – Maria και δύο γιοί
Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Καραγιαννίδη, της οποίας ο πατέρας της ήταν από τους μεγαλύτερους εφοδιαστές πλοίων με έδρα το Αμβούργο. Μάλιστα, το ταπεινό για Έλληνα εφοπλιστή, 25μετρο ταχύπλοο του, το έχει βαφτίσει με το όνομα της δις, ως Maria – Maria. Έχει δύο γιους. Ο μεγαλύτερος, ο Πασχάλη, έχει ανεξαρτητοποιηθεί επιχειρηματικά και έχει ιδρύσει τη δική του ναυτιλιακή εταιρεία, τη Velos Tankers, με στόλο που αποτελείται από επτά δεξαμενόπλοια. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Βακάκη, κόρη του επιχειρηματία Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη της αλυσίδας Jumbo. Ο μικρότερος του γιος είναι ο Διαμαντής Διαμαντίδης τζούνιορ, που σπούδασε στο Λονδίνο.
Τα ωραιότερα σπίτια στις ομορφότερες θάλασσες
Κάνει διακοπές, το πολύ 10 μέρες το χρόνο και προτιμά να τις περνά στην Ίο, όπου έχει δημιουργήσει ένα δικό του μεγάλο χωριό δίπλα στο Μαγγανάρι! Διαθέτει έναν ακόμη ιδιωτικό κόλπο, με τέσσερις πέτρινες βίλες στον Κούνδουρο της Τζιας και άλλη μια ακόμη εντυπωσιακή ιδιοκτησία στον Άγιο Αιμιλιανό, κοντά στο Πόρτο Χέλι. Εκεί, λένε πως το κτήμα είναι μεγαλύτερο από 1.000 στρέμματα, με σπίτια, αμπελώνες, ελαιώνες και βιολογικές καλλιέργειες.
Πολύ περήφανος για το λάδι του, φημολογείται, πως κάνει δώρο τενεκέδες απ την συγκομιδή του δώρο, μόνο σε εκλεκτούς τους φίλους, όμως. Εκτός από την σοκαριστικά εντυπωσιακή επένδυση του, που μπορεί να αγγίξει το μισό δισ. ευρώ, στο μεγαλύτερο φιλέτο της Αττικής Ριβιέρας, το οποίο, χαριτολογώντας, κάποιοι ήδη αποκαλούν «Διαμαντούπολη», ακίνητα τεράστιας αξίας είναι στη κατοχή του.
Έτσι, στο Λαγονήσι έχει αγοράσει ένα εντυπωσιακά μεγάλο σπίτι με μεγάλη έκταση, πρώτα και μετά, αγόρασε και το διπλανό. Δικό του είναι ακόμη το εξαιρετικό σπίτι 150 στρεμμάτων, με τους εντυπωσιακούς στο Πόρτο Ράφτη, που ανήκε στην Ντόλλη Γουλανδρή και στον Δημήτρη Χορν. Το οίκημα, που στεγάζει τα γραφεία του, θεωρείται το μεγαλύτερο από όλων των άλλων ναυτιλιακών εταιρειών. Βρίσκεται χαμηλά στη λεωφόρου Συγγρού, είναι επενδυμένο με μάρμαρο Πεντέλης και διαθέτει μέσα γυμναστήριο και θέατρο. Είναι συλλέκτης έργων τέχνης και παλαιών, σπάνιων αυτοκινήτων, με πετράδι στο στέμμα του, μια Jaguar XKRoadster του 1952. Σε όλη του τη διαδρομή, ο Διαμαντής Διαμαντίδης, πήγε κόντρα στο ρεύμα. Όχι για να ξεχωρίσει, αλλά γιατί δεν του ταίριαζε! Και αφήνει τις φήμες να λένε…
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιώργος Γεωργακόπουλος (Intrum Hellas): Η απογείωση τζίρου και κερδών και η λειτουργία του… Ophelos
- Το δικαίωμα στον θάνατο
- Πλειστηριασμοί: Η ώρα του «σφυριού» για το ακίνητο φάντασμα της Βάρης – Κορωπίου
- Endor Labs: Η startup του Δημήτρη Στυλιάδη που σήκωσε 93 εκατ. δολάρια και κοιτάζει επέκταση σε νέες αγορές
