• Business

    Μας λένε να πάμε Βουλγαρία αλλά αυτή είναι η καλύτερη χώρα για business


    Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια με την κρίση στην Ελλάδα, χιλιάδες Έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν αποφασίσει να μετακινηθούν βόρεια και συγκεκριμένα στη Βουλγαρία προκειμένου να ανοίξουν επιχείρηση. Επίσης, πάνω από 15.000 ελληνικές εταιρείες έχουν αλλάξει έδρα και έχουν μεταφερθεί για φορολογικούς λόγους στη γειτονική χώρα, καθώς εάν άφηναν την έδρα τους εδώ, το πιο πιθανό θα ήταν να οδηγούνταν στο κλείσιμο.

    Η Ελλάδα είναι ίσως η πιο αφιλόξενη χώρα στον κόσμο για τις επιχειρήσεις, καθώς η φορολογία που τους επιβάλλεται είναι τέτοια που κάνει το επιχειρείν απαγορευτικό για την πλειοψηφία των Ελλήνων επιχειρηματιών. Ωστόσο, πέρα από τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Ιρλανδίαπου έχουν υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες πάρα πολλές ελληνικές εταιρείες – υπάρχει άλλη μια χώρα που μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια και να κερδίσει στα σημεία τις υπόλοιπες στο κομμάτι αυτό.

    Ο λόγος για τη μακρινή Νέα Ζηλανδία, μια χώρα-οικονομικό θαύμα, η οποία κατάφερε να εκτοπίσει τη Σιγκαπούρη από την κορυφή στην κατάταξη με τις χώρες που ενδείκνυνται για να ανοίξει κάποιος μια εταιρεία και να δοκιμαστεί σε αυτό το γεμάτο προκλήσεις “άθλημα”.

    νεα ζηλανδια
    Το Auckland, η μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας

    Η Νέα Ζηλανδία είναι η χώρα εκείνη που κάνει το επιχειρείν πιο εύκολο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, καθώς το φορολογικό της σύστημα είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που σχεδόν προσκαλεί όποιον θέλει να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία. Η έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας με τίτλο “Doing Business”η οποία παρακολουθεί τις ρυθμιστικές αλλαγές για τις επιχειρήσεις σε 190 χώρες του κόσμου – που δημοσιεύτηκε πρόσφατα υποστηρίζει ότι η φορολογία στη μακρινή αυτή νησιωτική χώρα είναι ακριβώς ο λόγος που πολλοί την επιλέγουν ως έδρα.

    Η χώρα αυτή μάλιστα κατέκτησε την κορυφή και στον δείκτη της Τράπεζας που μετράει το ποσοστό ευκολίας στην ίδρυση νέων εταιρειών, κάτι που ωστόσο θορυβεί τους ειδικούς που ασχολούνται με την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ακριβώς επειδή το κράτος δεν θέτει κανένα εμπόδιο στον επίδοξο επιχειρηματία.

    Επίσης, η Νέα Ζηλανδία δέχθηκε πρόσφατα πυρά καθώς ήρθαν στο φως, μέσω του σκανδάλου των Panama Papers, οι εταιρείες-βιτρίνες που δραστηριοποιούνται στη χώρα και έχουν κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιούνται για κάλυψη παράνομων κεφαλαίων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση της χώρας δήλωσε ότι γνωρίζει τα ρίσκα που εμπεριέχει η τόσο μεγάλη ευκολία δημιουργίας μιας επιχείρησης και ότι τάσσεται κατά των παράνομων πρακτικών, παραμένοντας καθόλα πρόθυμη να βοηθήσει έμπρακτα την πάταξη της φοροδιαφυγής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Brussels we have a problem! H Κομισιόν τρελάθηκε με τους προϋπολογισμούς 7 κρατών μελών και απειλεί…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ο Αναστάσης Δαυίδ της 3Ε συνεχίζει την μάχη ενάντια στο Σαββίδη. Πάνω από το 20% το ποσοστό του στην Σουρωτή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ