• Business

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επεκτείνεται για 10 χρόνια η συμφωνία $1,2 δισ. με την Adidas

    • Bloomberg
    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


    Οι φανέλες των παικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα συνεχίσουν να φέρουν τις διάσημες ρίγες και το λογότυπο της Adidas έως 2035, καθώς η διάσημη εταιρεία αθλητικών ειδών, αποφάσισε να επεκτείνει το συμβόλαιο χορηγίας της, σε μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες – 1,2 δισ. δολαρίων – στην ιστορία της Premier League.

    Σημειώνεται ότι η ανανέωση της συμφωνίας χορηγίας έρχεται, καθώς η Manchester United βρίσκεται σε μια μακρά διαδικασία πώλησης.

    Η οικογένεια Γκλέιζερ είναι ιδιοκτήτης του ιστορικού κλαμπ από το 2005, ωστόσο «τρέχει» μια διαδικασία για να βρει αγοραστή ή επενδυτές.

    Ο δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και ο σεΐχης Τζάσιμ Μπιν Χαμάντ Τζέι Τζέι Αλ Θάνι, μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, υπέβαλαν προσφορές που αποτιμούν τον σύλλογο σε περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Παρόλο που η τύχη της ομάδας στο γήπεδο βελτιώθηκε την περασμένη σεζόν, την τελευταία φορά που κέρδισε την Πρέμιερ Λιγκ, ήταν το 2013, όσο ήταν υπό τον πρώην προπονητή Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος αποσύρθηκε εκείνη την εποχή.

    Την ίδια στιγμή, η Adidas αναζητά νέους δρόμους ανάπτυξης, προκειμένου να ενισχύσει τις πωλήσεις της μετά τον τερματισμό της συνεργασίας με τον ράπερ και σχεδιαστή μόδας Γε, γνωστό και ως Kanye West.

    Διαβάστε επίσης: 

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φινλανδός επιχειρηματίες προσφέρθηκε να αγοράσει την ομάδα από κοινού με τους οπαδούς

    Lamborghini: Αύξηση στα κέρδη– Πρόβλεψη για 10.000 πωλήσεις φέτος

    Amazon: Αποφασισμένη να «χτυπήσει» Microsoft και Google στον τομέα του AI



    ΣΧΟΛΙΑ