• Business

    Lamborghini: Αύξηση στα κέρδη– Πρόβλεψη για 10.000 πωλήσεις φέτος

    Lamborghini Gallardo


    Πάνω από 5.000 αυτοκίνητα πούλησε το ιταλικό brand πολυτελών και γρήγορων αυτοκινήτων το διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο, σημειώνοντας αύξηση 4,9% στις πωλήσεις της σε σχέση με πέρσι.

    «Η Lamborghini θα μπορούσε να πουλήσει 10.000 αυτοκίνητα φέτος για πρώτη φορά, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Stephan Winkelmann, με τα αποτελέσματα για την εταιρεία το α’ εξάμηνο του 2023 να καταγράφουν αύξηση κερδών και εσόδων.

    Το περιζήτητο μοντέλο

    Ο Winkelmann δήλωσε ότι δεν είναι εύκολο να γίνουν προβλέψεις λόγω των αβεβαιοτήτων της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων υλών, αλλά πρόσθεσε ότι η πώληση 10.000 αυτοκινήτων φέτος είναι ένας «εφικτός στόχος».

    «Δεν είναι κάτι που είμαστε υποχρεωμένοι να επιτύχουμε, αλλά είναι σημαντικό να δείξουμε ότι η εταιρεία είναι υγιής και υπάρχει προθυμία των πελατών να αγοράσουν τα αυτοκίνητά μας».

    Η μεγάλη επιτυχία της Lamborghini ήταν το SUV Urus, το οποίο κοστίζει περίπου 200.000 ευρώ προ φόρων. Η εταιρεία έχει επεκτείνει την παραγωγή της βασιζόμενη στη σταθερή ζήτηση από τους πλούσιους πελάτες της και μέσα στο 2022 παρέδωσε πάνω από 9.200 οχήματα.

    Η ανταγωνίστρια εταιρεία, Ferrari, πούλησε 13.200 αυτοκίνητα πέρυσι.

    Θετικό το πρόσημο σε κέρδη και πωλήσεις

    Στο πρώτο εξάμηνο, τα έσοδα της Lamborghini αυξήθηκαν κατά 6,7% σε 1,42 δισ. ευρώ και τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 7,2% σε ρεκόρ 456 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία.

    Η Lamborghini επενδύει 1,9 δισ. ευρώ έως το 2027 για τη στροφή της σε υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ ανακοίνωσε ότι προωθεί κι άλλες επενδύσεις.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία νωρίτερα φέτος παρουσίασε το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο, το Revuelto και πρόσθεσε το 10κύλινδρο σπορ αυτοκίνητο Huracan και το Urus στα διαθέσιμα μοντέλα της, τα οποία σχεδιάζει να τα μετατρέψει σε υβριδικά.

    Η Lamborghini σχεδιάζει να λανσάρει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο το 2028 – τρία χρόνια μετά το πρώτο που υποσχέθηκε η Ferrari – και θα ακολουθήσει μια έκδοση της Urus με μπαταρία το 2029.

    Διαβάστε επίσης:

    Amazon: Αποφασισμένη να «χτυπήσει» Microsoft και Google στον τομέα του AI

    Heineken: Βουτιά στην κατανάλωση και στα κέρδη το α’ εξάμηνο

    Galaxy Cosmos Mezz: Διευκρινίσεις ενόψει της Γενικής Συνέλευσης



    ΣΧΟΛΙΑ