• Business

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φινλανδός επιχειρηματίες προσφέρθηκε να αγοράσει την ομάδα από κοινού με τους οπαδούς

    • NewsRoom
    Thomas Zilliacus

    Thomas Zilliacus


    Ο Φινλανδός επιχειρηματίας Thomas Zilliacus εμφανίστηκε ως υποψήφιος της τελευταίας στιγμής για την εξαγορά της Manchester United την Πέμπτη, λέγοντας μάλιστα ότι θα δώσει στους οπαδούς της ομάδας ισότιμο λόγο σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις ποδοσφαιρικές αποφάσεις στο σύλλογο.

    Η είδηση ​​ήρθε στο φως μετά την παράταση της προθεσμίας για τις βελτιωμένες προσφορές, η οποία κανονικά έληγε το βράδυ της Τετάρτης, ώστε να δοθεί στους πλειοδότες επιπλέον χρόνος για την υποβολή νέων προσφορών.

    Ο Zilliacus, πρώην πρόεδρος της φινλανδικής ποδοσφαιρικής ομάδας HJK, είπε ότι είχε τα οικονομικά μέσα για να υποστηρίξει την εξαγορά του ποδοσφαιρικού συλλόγου σε «όποιο και αν είναι το νούμερο που συμφωνούμε».

    Σε μια τηλεφωνική συνέντευξη στο Bloomberg, αρνήθηκε ωστόσο να πει το ύψος της προσφοράς του. Υποστήριξε ωστόσο για τους ιδιοκτήτες της ομάδας, την οικογένεια Glazer, πως: «δεν εκπλήσσομαι αν λένε ότι δεν θα πουλήσουν για λιγότερο από 6 δισεκατομμύρια λίρες».

    Υπενθυμίζεται πως μια κοινοπραξία του Κατάρ, με επικεφαλής τον Σεΐχη Τζασίμ Μπιν Χαμάντ Τζέι Τζέι Αλ Θάνι, έχει ήδη καταθέσει μια βελτιωμένη προσφορά πάνω από την αρχική της των 4,5 δισεκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα. Παράλληλα, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ αναμένεται να αυξήσει την πρώτη του προσφορά, η οποία ήταν κάτω των 4,5 δισεκατομμυρίων λιρών.

    Ο Zilliacus είπε ότι η προσφορά του θα έδινε στους Γκλέιζερς την ευκαιρία να βγάλουν χρήματα, αλλά και να γίνουν οι άνθρωποι που «έδωσαν πίσω τον σύλλογο στους οπαδούς».

    «Η ομάδα μου θα χρηματοδοτήσει το μισό από το ποσό που χρειάζεται για να αναλάβει τον σύλλογο και θα ζητήσει από τους φιλάθλους, μέσω μιας νέας εταιρείας που δημιουργείται για αυτόν τον συγκεκριμένο σκοπό, να συμμετάσχουν στο άλλο μισό», ανέφερε.«Αν συμμετέχουν όλοι οι οπαδοί, σημαίνει λιγότερο από 3 δολάρια ανά οπαδό».

    Η προσφορά του Φινλανδού επιχειρηματία έγινε πριν από τη χθεσινή προθεσμία, όπως υποστήριξε.

    Σε μια περαιτέρω εξέλιξη, η Elliott Investment Management LP, ο όμιλος ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων, υπέβαλε προσφορά για ένα μικρό μερίδιο στον σύλλογο, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει την κατάσταση.

    Ένας εκπρόσωπος του Raine Group, ο οποίος διαχειρίζεται την πώληση, δεν ήταν άμεσα προσβάσιμος για σχόλιο στο Bloomberg.



    ΣΧΟΛΙΑ