• Business

    Amazon: Αποφασισμένη να «χτυπήσει» Microsoft και Google στον τομέα του AI

    • Bloomberg
    Swami Sivasubramanian Αmazon Web Services

    Swami Sivasubramanian Αmazon Web Services


    Στη μάχη του ανταγωνισμού με τους κολοσσούς Microsoft και την Google στην αναπτυσσόμενη αγορά της τεχνητής νοημοσύνης, έχει μπει για τα καλά  η θυγατρική της Amazon, Amazon Web Services, καθώς λανσάρει μία σειρά από νέα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης μιας υπηρεσίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και ένα λογισμικό που επιτρέπει στις εταιρείες να δημιουργούν τα δικά τους chatbots.

    Το νέο εργαλείο HealthScribe της Amazon Web Services, έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον των 3M Health Information Systems, Babylon Health και ScribeEMR, δήλωσε ο Swami Sivasubramanian, υπεύθυνος του εγχειρήματος, ο οποίος ανακοίνωσε τα νέα προϊόντα την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη.

    Το HealthScribe, εξουσιοδοτεί τους παρόχους να δημιουργούν κλινικές εφαρμογές, με αναγνώριση ομιλίας και γενετική τεχνητή νοημοσύνη για εξοικονόμηση χρόνου στους κλινικούς ιατρούς και είναι διαθέσιμο πιλοτικά στην ανατολική περιοχή των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Amazon.

    Η AWS, συνεργάζεται με μεσάζοντες, προκειμένου να φέρει την τεχνολογία στα χέρια των κλινικών γιατρών, αντί να πουλάει το προϊόν της απευθείας σε νοσοκομεία ή γιατρούς, εξηγεί ο Sivasubramanian.

    “Μάχη” μεταξύ των εταιρειών

    Σημειώνεται ότι οι εταιρείες σπεύδουν να ενσωματώσουν τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στις επιχειρήσεις τους και να αυτοματοποιήσουν μια σειρά εργασιών, που χειρίζονται τώρα οι άνθρωποι.

    Την ίδια στιγμή, η Microsoft και η Google της Alphabet, χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να προσθέσουν δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης σε μια σειρά προϊόντων.

    Ωστόσο, η AWS, η οποία μάλιστα θεωρείται ότι υστερεί σε ορισμένους τομείς σε σχέση με τους δύο μικρότερους ανταγωνιστές της στο cloud, στον τομέα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, προσπαθεί να πουλήσει σε πελάτες τις υπηρεσίες της και να τους πείσει να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους προσαρμοσμένες εφαρμογές AI.

    Η Microsoft, η οποία εξαγόρασε την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης υγείας Nuance πέρυσι, χρησιμοποιεί ήδη την τεχνολογία που υποστηρίζει το ChatGPT, για να πουλάει υπηρεσίες σε γιατρούς και νοσηλευτές.

    Η Google υπόσχεται “επανάσταση”

    Ταυτόχρονα, η Google εργάζεται πάνω στο Med-PaLM, ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, για το οποίο οι ερευνητές λένε ότι έχει τη δυνατότητα να φέρει την επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη, επιτρέποντας στους γιατρούς να ανακτούν ιατρικές γνώσεις σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να υποστηρίζουν τις κλινικές τους αποφάσεις.

    Η AWS ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσθέσει περισσότερα εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας στο προϊόν της QuickSight, το οποίο ανταγωνίζεται το PowerBI της Microsoft και το Tableau της Salesforce.

    Εκτός από τη διευκόλυνση της προετοιμασίας των πινάκων εργαλείων δεδομένων, οι νέες δυνατότητες θα επιτρέπουν στους πελάτες να χρησιμοποιούν απλή γλώσσα για να πουν στο λογισμικό να δημιουργήσει μια παρουσίαση ή μια ιστορία δεδομένων από συγκεκριμένα γραφήματα ή πίνακες, σημείωσε ο Sivasubramanian.

    Διαβάστε επίσης: 

    Heineken: Βουτιά στην κατανάλωση και στα κέρδη το α’ εξάμηνο

    Intralot: Επεκτείνει το συμβόλαιο της με τη Λοταρία του Γουαϊόμινγκ μέχρι το 2034

    Πώς η Sunlight Group βάζει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη αποθήκευσης ενέργειας



    ΣΧΟΛΙΑ