• Business

    Lego: Κατέγραψε την μεγαλύτερη μείωση κερδών εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες

    • NewsRoom
    Niels B. Christiansen, CEO LEGO

    Niels B. Christiansen, CEO LEGO


    Η Lego υπέστη τη χειρότερη πτώση κερδών εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, καθώς τα έσοδα παρέμειναν στάσιμα βάζοντας τέλος στην εντυπωσιακή ανάπτυξη που σημείωσε την περίοδο της πανδημίας.

    Η δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους κατά 1%, σε 27,4 δισ. κορόνες Δανίας (4 δισ. δολάρια), αλλά τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 19%, σε 6,4 δισ. κορόνες Δανίας.

    Σύμφωνα με τους Financial Times πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση από το 2004.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νιλς Κρίστιανσεν δήλωσε στους FT ότι παρέμεινε «πολύ ικανοποιημένος», καθώς ο όμιλος υπεραπέδωσε σε μία «γεμάτη προκλήσεις» βιομηχανία παιχνιδιών και εδραίωσε τη θέση του ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παιχνιδιών στον κόσμο σε πωλήσεις και κέρδη.

    Παράλληλα, απέδωσε την πτώση των κερδών της στην αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και στις επιπλέον επενδύσεις σε νέα εργοστάσια, σε μηχανικούς λογισμικού και στην βιωσιμότητα.

    Ο Κρίστιανσεν πρόσθεσε ότι επειδή η εταιρεία είναι οικογενειακή και με ισχυρή οικονομική θέση, «δεν ξεκινάμε ούτε σταματάμε τις επενδύσεις ανάλογα με το αν η αγορά ανεβαίνει ή πέφτει. Συνεχίσαμε να ξεπερνάμε την αγορά με τον ίδιο ρυθμό όπως τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια. Φέτος, η αγορά υποχώρησε».

    Η Lego ξεπέρασε τη βιομηχανία παιχνιδιών κατά μέσο όρο 12% ετησίως τα τελευταία πέντε χρόνια, επισήμανε, ενώ τα λειτουργικά της κέρδη το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ήταν σχεδόν διπλάσια από το επίπεδο της ίδιας περιόδου του 2019.

    Η εταιρεία γνώρισε τεράστια άνθηση κατά την διάρκεια της πανδημίας, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 τα λειτουργικά της κέρδη είχαν υπερδιπλασιαστεί.

    Η Lego κατασκευάζει δύο νέα εργοστάσια στο Βιετνάμ και τις ΗΠΑ που θα ανοίξουν το 2024 και το 2025 αντίστοιχα, ενώ παράλληλα επεκτείνει τα πέντε υπάρχοντα εργοστάσια της.

    Επίσης, σχεδιάζει να τριπλασιάσει τις δαπάνες της για τη βιωσιμότητα σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2025, καθώς επιδιώκει να καταργήσει τα πλαστικά που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ο τυφώνας Ιντάλια απειλεί τα κέρδη του Γουόρεν Μπάφετ

    Mαρκ Τόμσον: Ο βετεράνος των media θα αναλάβει το τιμόνι του CNN

    OpenAI: Τα ετήσια έσοδα πλησιάζουν το 1 δισ. δολάρια καθώς το ChatGPT απογειώνεται



    ΣΧΟΛΙΑ