• Business

    Mαρκ Τόμσον: Ο βετεράνος των media θα αναλάβει το τιμόνι του CNN

    • Bloomberg
    O Mark Thompson to 2019. φωτογράφος: Sanjit Das/Bloomberg

    O Mark Thompson to 2019. φωτογράφος: Sanjit Das/Bloomberg


    Ο Mαρκ Τόμσον, πρώην διευθύνων σύμβουλος των The New York Times, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναλάβει τα ηνία του CNN.

    Ο βετεράνος των media θα ανακοινωθεί ως ο επόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ειδησεογραφικού δικτύου ενδεχομένως σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Semafor και Puck.

    Θα διαδεχθεί τον Κρις Λιχτ, ο οποίος αποχώρησε από την θέση αυτή τον Ιούνιο μετά από μια σύντομη και ταραχώδη θητεία στην εταιρεία.

    Ο επικεφαλής της μητρικής του CNN, της Warner Bros. Discovery, Ντέιβιντ Ζάσλαβ, ο οποίος είχε επιλέξει τον Λιχτ πριν από ένα χρόνο για τη θέση αυτή, δέχεται πιέσεις να αντιστρέψει την πορεία του CNN καθώς η τηλεθέαση του βρίσκεται σε διαρκή πτώση και έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση πλέον, πίσω από το Fox News και το MSNBC.

    Εκπρόσωπος του CNN αρνήθηκε να σχολιάσει στο Bloomberg.

    Ο Τόμσον, ο οποίος νωρίτερα διετέλεσε γενικός διευθυντής του BBC, δεν βρισκόταν στην άμεση λίστα των υποψηφίων που φημολογούταν  ότι θα διαδεχθούν τον Λιχτ, αλλά έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα των ειδήσεων και η θητεία του στους New York Times θεωρήθηκε επιτυχημένη κυρίως εξαιτίας των σημαντικών επενδύσεων στα ψηφιακά προϊόντα που απέδωσαν τα επόμενα χρόνια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τζον Κατσιματίδης: O Έλληνας κροίσος που θέλει να αγοράσει το CNN

    Παραιτήθηκε ο CEO του CNN, Κρις Λιχτ

    Αυτή είναι η καλύτερη IPO του 2023 με κέρδη άνω του 150%



    ΣΧΟΛΙΑ