• Business

    OpenAI: Τα ετήσια έσοδα πλησιάζουν το 1 δισ. δολάρια καθώς το ChatGPT απογειώνεται

    • Bloomberg
    Σαμ Άλτμαν, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI

    Σαμ Άλτμαν, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI


    H OpenAI βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει ετήσια έσοδα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, καθώς οι επιχειρήσεις υιοθετούν την τεχνολογία πίσω από το ChatGPT, το bot τεχνητής νοημοσύνης που πυροδότησε κύμα επενδύσεων στο συγκεκριμένο κλάδο.

    Η startup που υποστηρίζεται από τη Microsoft Corp. κερδίζει περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια μηναία έσοδα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    Το Information ανέφερε για πρώτη φορά τα έσοδα της OpenAI, συμπεριλαμβανομένου του ότι έχασε περίπου 540 εκατομμύρια δολάρια το 2022 αναπτύσσοντας το GPT-4 και το ChatGPT.

    Η OpenAI θεωρείται ως μία από τις πολλές εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο, από βίντεο έως ποιήματα, με μερικές απλές εντολές του χρήστη.

    Από το ντεμπούτο του στο bot τον Νοέμβριο, το OpenAI έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρείες, από νεοσύστατες μέχρι κολοσσούς, που επιθυμούν να ενσωματώσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία στις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους.

    Αυτόν τον μήνα, κυκλοφόρησε μια εταιρική έκδοση του ChatGPT με πρόσθετες δυνατότητες και διασφαλίσεις απορρήτου, που αποτελεί την πιο σημαντική προσπάθεια της startup να προσελκύσει ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών πελατών και να ενισχύσει τα έσοδα από το πιο γνωστό προϊόν της.

    Η ανάπτυξη του ChatGPT Enterprise αποτελεί ένα από τα επόμενα σχέδια της OpenAI για να κερδίσει χρήματα από το ευρέως διαδεδομένο chatbot της, το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές αλλά πολύ ακριβό στη λειτουργία του, επειδή τα ισχυρά μοντέλα AI απαιτούν μεγάλη υπολογιστική ισχύ.

    Η startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει ήδη λάβει μέτρα για τη δημιουργία εσόδων από το ChatGPT, μέσω της πώλησης μίας premium συνδρομής και προσφέροντας στις εταιρείες πρόσβαση επί πληρωμή στη διασύνδεση του προγραμματισμού εφαρμογών της, την οποία οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να προσθέσουν το chatbot σε άλλες εφαρμογές.

    Διαβάστε ακόμη:

    Νέα έκδοση ChatGPT για επιχειρήσεις λανσάρει η OpenAI

    Satya Nadella: Αμοιβές άνω του 1 δισ. δολαρίων για τον ισχυρό άνδρα της Microsoft

    Η Alibaba επενδύει στο ΑΙ – Λανσάρει νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης



    ΣΧΟΛΙΑ