• Business

    Και τρίτο πρώην πλοίο της MEP πουλά η AM Nomikos

    ναυτιλία ναυλαγορά εφοπλιστές


    Προς πώληση οδεύει ένα ακόμα από τα επτά πλοία που απέκτησε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη Maritime Equity Partners η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία AM Nomikos, το τρίτο κατά σειρά.

    Όπως είχε γίνει γνωστό στις αρχές Φεβρουαρίου, η AM Nomikos βρισκόταν σε “στενές διαπραγματεύσεις” για την πώληση του χωρητικότητας 58.700 dwt supramax Halicarnassus V (κατασκευής 2009), το οποίο φέρεται να πωλήθηκε έναντι ποσού άνω των 11 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την εταιρεία.

    Παράλληλα, η AM Nomikos είχε βάλει πωλητήριο και στο χωρητικότητας 31.800 dwt Ephesus III (κατασκευής 2004) , για το οποίο ωστόσο δεν έχει ακόμη βρεθεί αγοραστής.

    Και μολονότι ο διευθυντής S&P της εταιρείας, Jamie Freeland, είχε ξεκαθαρίσει ότι για τα άλλα επτά πλοία της MEP δεν υπήρχε καμία πρόθεση να πωληθούν, τώρα είναι η σειρά του χωρητικότητας 31.000 dwt Giza I (κατασκευής 2002) να δοθεί προς πώληση, με εκτιμήσεις να τοποθετούν την τιμή του γύρω στα 5 εκατομμύρια δολάρια. Το πλοίο είναι διαθέσιμο προς επιθεώρηση στο Brunsbuttel της Γερμανίας.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η AM Nomikos είχε αποκτήσει συνολικά επτά πλοία από την προβληματική MEP: Δύο πλοία τύπου capesize χωρητικότητας 178.000 dwt (Rhodes VI και Alexandria VII), ένα supramax χωρητικότητας 58.700 dwt (Halicarnassus V) και τέσσερα handysize χωρητικότητας 31.800 με 32.000 dwt (Giza I, Babylon II, Ephesus III, Olympia IV). Το ποσό της εξαγοράς των επτά πλοίων δεν έγινε ποτέ γνωστό.

    Με τη συμφωνία αυτή η AM Nomikos είχε αυξήσει τον στόλο της στα 43 πλοία, ενώ ήταν η πρώτη φορά μετά από χρόνια που απέκτησε πλοία τύπου capesize.

    Παράλληλα, η AM Nomikos βρίσκεται σε διαδικασία αδειάσματος” του στόλου της από τα παλαιότερα πλοία της, και ήδη τον περασμένο Σεπτέμβριο πούλησε σε Κινέζο αγοραστή το χωρητικότητας 72.400 dwt Lucky Luke (κατασκευής 1999) έναντι 3,75 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τον Οκτώβριο πούλησε προς διάλυση το χωρητικότητας 73.300 dwt Gaspar (κατασκευής 1997).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χ. Βαφειάς: Οι νέες στρατηγικές κινήσεις του εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Propeller Club τιμά την φιλία Ελλάδας-ΗΠΑ στο ιστορικό πλοίο Hellas Liberty

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Παππάς: Περιορίστηκαν οι ζημίες για την Star Bulk στο δ’ τρίμηνο 2016



    ΣΧΟΛΙΑ