• Business

    Jamie Dimon: Γιατί «ανακατεύει την τράπουλα» της διοικητικής ομάδας της JPMorgan

    • Bloomberg
    Jamie Dimon, CEO της J.P. Morgan Chase

    Jamie Dimon, CEO της JP Morgan Chase


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co. Jamie Dimon, μετακίνησε ορισμένους από τους κορυφαίους συνεργάτες του σε υψηλότερες θέσεις, προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπειρία στην διαχείριση των διαφόρων τμημάτων της τράπεζας, καθώς ο ίδιος προετοιμάζει τους πιθανούς διαδόχους του.

    Με βάση τις ανακατατάξεις, η Jenn Piepszak και ο Troy Rohrbaugh θα βρεθούν στην κορυφή της διευρυμένης εμπορικής και επενδυτικής τράπεζας, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

    Η Marianne Lake, η οποία είναι συν-επικεφαλής στην καταναλωτική και κοινοτική τράπεζα μαζί με την Piepszak από το 2021, θα έχει τον αποκλειστικό έλεγχο του τμήματος, επιβλέποντας περισσότερες από τις επιχειρηματικές του γραμμές.

    Πρόκειται για σημαντικές αλλαγές: η JPMorgan μόλις πέτυχε το μεγαλύτερο ετήσιο κέρδος από οποιαδήποτε τράπεζα στην ιστορία των ΗΠΑ. Όμως, όπως ανέφερε το Bloomberg τον περασμένο μήνα, οι σύμβουλοι της εκτιμούν ότι θα χρειαστεί να εναλλάσσονται οι επικεφαλής προκειμένου να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις, εν όψει της αναζήτησης του διαδόχου του Dimon.

    «Η JPMorgan Chase είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ, και αυτό χάρη στους εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους μας και την εξαιρετική  διευθυντική ομάδα μας», δήλωσε ο 67χρονος Dimon.

    Οι αλλαγές προβλέπουν επίσης ότι ο Daniel Pinto, ο μοναδικός επικεφαλής της εταιρικής και επενδυτικής τράπεζας από το 2014, θα χαλαρώσει όσον αφορά στον έλεγχο του τμήματος και θα επικεντρωθεί στον ευρύτερο ρόλο του ως πρόεδρος της εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη.

    «Μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε όλο και περισσότερο τις εξαιρετικές του ικανότητες σε όλη την τράπεζα καθώς συνεχίζουμε να την διαχειριζόμαστε από κοινού», είπε ο Dimon. Ο Pinto, 61 ετών, θα «εστιάσει στην εκτέλεση των προτεραιοτήτων της επιχειρηματικής μας γραμμής», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος.

    Την ίδια ώρα, ο Vis Raghavan θα είναι ο μοναδικός επικεφαλής του franchise της παγκόσμιας επενδυτικής τραπεζικής. Ο πρώην συνεπικεφαλής του, Jim Casey, θα αποκτήσει νέο ρόλο που θα ανακοινωθεί σύντομα, ανέφερε η τράπεζα. Ο Marc Badrichani, συνεπικεφαλής των αγορών και υπηρεσιών κινητών αξιών μαζί με τον Rohrbaugh, θα αποχωρήσει.

    Παράλληλα, η JPMorgan απλοποίησε ορισμένα τμήματα.

    Η εμπορική τράπεζα, που ελέγχεται από τον Doug Petno, θα τεθεί υπό την επίβλεψη της Piepszak και του Rohrbaugh. Οι δυο τους θα αναλάβουν επίσης την παγκόσμια επενδυτική τραπεζική, την εταιρική τραπεζική, τις αγορές, τις υπηρεσίες χρεογράφων και τις παγκόσμιες πληρωμές.

    Οι αλλαγές φέρνουν στο προσκήνιο μια τριάδα βετεράνων της JPMorgan που έχουν χαράξει διαφορετικούς δρόμους στην διοικητική πυραμίδα όλα τα προηγούμενα χρόνια.

    Η Lake, 54 ετών, ήταν πολύ γνωστή στους επενδυτές από τότε που διορίστηκε οικονομική διευθύντρια (CFO) το 2013. Διατήρησε αυτή τη θέση μέχρι το 2019, όταν της ανατέθηκε η επίβλεψη του καταναλωτικού δανεισμού. Η νέα της θέση της δίνει την επίβλεψη μιας εκτεταμένης μονάδας, που από μόνη της θα μπορούσε να είναι η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ από άποψη ενεργητικού.

    Η Jenn Piepszak 53 ετών, διαδέχθηκε τη Lake ως CFO, και εισήλθε σχετικά γρήγορα στην λίστα των πιθανών διαδόχων του Dimon, έχοντας μάλιστα αποκτήσει δυναμική ως η κορυφαία υποψήφια τα τελευταία χρόνια. Ο νέος της ρόλος διευρύνει την εμπειρία της στην πλευρά της Wall Street όπου ξεκίνησε την καριέρα της, πριν μετακινηθεί προς την πλευρά των καταναλωτών εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

    Ο Rohrbaugh, 53 ετών, αναρριχήθηκε μέσω του μηχανισμού διαπραγμάτευσης ομολόγων της JPMorgan για να καταλήξει επικεφαλής των αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019. Η τελευταία του αναβάθμιση διευρύνει τις αρμοδιότητές του στην τράπεζα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Jamie Dimon (JPMorgan): Το 2024 θυμίζει την δεκαετία του ’70 – Η ύφεση είναι ακόμα πιθανή

    JPMorgan: Οι χάκερ γίνονται πιο «έξυπνοι» – $15 δισ. και 62.000 τεχνικοί στην κυβερνοασφάλεια

    Dimon (JPMorgan): Η προσωπική μου συμβουλή είναι μην εμπλακείτε με το Bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ