• Τράπεζες

    JPMorgan: Οι χάκερ γίνονται πιο «έξυπνοι» – $15 δισ. και 62.000 τεχνικοί στην κυβερνοασφάλεια

    • Bloomberg

    Η διευθύνουσα σύμβουλος της J.P. Morgan Asset & Wealth Management, Mary Callahan Erdoes, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, στις 17 Ιανουαρίου (Πηγή: Hollie Adams/Bloomberg)


    Μία ανησυχητική αύξηση των χάκερ που προσπαθούν να διεισδύσουν στα συστήματά της, παρατηρεί η JPMorgan, καθώς ο γίγαντας της Wall Street και οι αντίπαλοί του συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν μια “έκρηξη” του παγκόσμιου εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

    Σύμφωνα με τη Mary Callahan Erdoes, διευθύνουσα σύμβουλο της J.P. Morgan Asset & Wealth Management, “Οι απατεώνες γίνονται πιο έξυπνοι, πιο γρήγοροι, πιο ύπουλοι, πιο επικίνδυνοι”.

    Όπως ανέφερε σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, “Είναι τόσο δύσκολο και θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο και γι’ αυτό το να μείνουμε ένα βήμα μπροστά από αυτό είναι πραγματικά δουλειά του καθενός μας.”

    “Η JPMorgan ξοδεύει τώρα περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε τεχνολογικά εργαλεία κάθε χρόνο ως μέρος των προσπαθειών της να ενισχύσει την άμυνά της στον κυβερνοχώρο”, σημείωσε η Erdoes.

    Μάλιστα, τα ποσά φαίνεται ότι αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο, καθώς η JPMorgan είχε ανακοινώσει ότι ξόδεψε περίπου 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην τεχνολογία το 2022.

    Η Erdoes ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία έχει σχεδόν 62.000 τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στο τμήμα κυβερνοασφάλειας.

    “Η παρατηρούμενη δραστηριότητα συλλέγεται και στη συνέχεια επεξεργάζεται από την υποδομή παρακολούθησης”, δηλώνει ο Joseph Evangelisti, εκπρόσωπος της JPMorgan.

     “Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συνδέσεις σε εικονικούς υπολογιστές υπαλλήλων και ‘scanning’, ενώ οι εργασίες είναι εξαιρετικά αυτοματοποιημένες και δεν στοχοποιούν“, σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Με τις γεωπολιτικές εντάσεις να αυξάνονται παγκοσμίως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από σχεδόν δύο χρόνια, οι τράπεζες αντιμετωπίζουν ένα μπαράζ τέτοιων περιστατικών στον κυβερνοχώρο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερο από το 70% των ηγετών τραπεζών σε μια έρευνα του 2023 από την KPMG δήλωσε ότι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και η ανασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αποτελούν λόγο μεγάλης ανησυχίας για την επιχείρησή τους.

    Διαβάστε επίσης: 

    Dimon (JPMorgan): Η προσωπική μου συμβουλή είναι μην εμπλακείτε με το Bitcoin

    Rolex: Αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις για πωλήσεις και ανάπτυξη στη Βρετανία

    Sheryl Sandberg: Το Νο2 του Facebook αποχωρεί από το ΔΣ της Meta μετά από 12 χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ