• Business

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έχει κατασκευαστεί το 50% στο τμήμα Γαστούνη-Πύργος του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος

    Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

    Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ


    Στο 50% βρίσκεται η κατασκευή του τμήματος στο Πάτρα-Πύργος που έχει αναλάβει ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της ΤΕΡΝΑ, Ευάγγελος Μασούρας στον υπουργό υποδομών και μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς Νίκο Ταχιάο και Χριστίνα Αλεξοπούλου.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει αναλάβει την κατασκευή του τμήματος Γαστούνη-Πύργος μήκους 20 χιλιομέτρων μέσω της συμμετοχής της στην κοινοπραξία ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ η οποία αποτελείται επίσης από τις ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ και είναι ο κατασκευαστικός βραχίονας της παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού.

    Υπενθυμίζεται ότι τα άλλα δύο τμήματα είναι το Μιντιλόγλι-Καραίικα (ΑΒΑΞ) και το Καραίικα-Γαστούνη (ΑΚΤΩΡ).

    Το εν λόγω τμήμα είναι το πιο προχωρημένο απ’ όλα και αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση το 2025 και αφορά στην κατασκευή νέου τμήματος.

    Το Πάτρα-Πύργος επέστρεψε στην παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού ύστερα από σκληρή μάχη που έδωσε η προσηγούμενη διοίκηση του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών, αλλά και από γενναίες αποφάσεις όπως η ακύρωση των οκτώ διαγωνισμών που είχαν οδηγήσει το έργο σε “πάγωμα”.

    Τα τρία έργα του Πάτρα-Πύργος συνολικής αξίας 331 εκατ. ευρώ ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2022 και στόχος του Υπουργείου Υποδομών, όπως ανέφερε το πρωί ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, είναι έως το καλοκαίρι του 2024 να έχει ολοκληρωθεί το 50% και έως τα τέλη του έτους το 75%.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλέξανδρος Εξάρχου (ΑΚΤΩΡ): Στο 20% η πορεία στο εργοτάξιό μας στο Πάτρα-Πύργος – Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος

    Η Άκτωρ επιταχύνει την κατασκευή του τμήματος Καραίικα – Γαστούνη του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος

    Συμφωνία Στάσση-Περιστέρη για την ηλεκτρική θωράκιση της Κρήτης



    ΣΧΟΛΙΑ