• Business

    Γ. Οικονόμου: Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 20 εκατ. δολ. προχωρά η DryShips. Live η διακύμανση της μετοχής

    Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Εν μέσω της δραματικής πτώσης που καταγράφει η μετοχή της στη διαπραγμάτευση στο Nasdaq, η ναυτιλιακή DryShips, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση νέων προνομιούχων μετοχών και warrants αξίας 20 εκατ. δολαρίων μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

    Η ναυτιλιακή ήλθε σε ιδιωτική συμφωνία με την εταιρεία Kalani Investments Limited – με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους – στην οποία και θα πουλήσει 20.000 νέες μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές, δικαιώματα αγοράς άλλων 80.000 προνομιούχων μετοχών, προπληρωμένα warrants για αγορά 372.874 κοινών ονομαστικών μετοχών καθώς και άλλων 100 κοινών ονομαστικών μετοχών.

    Όπως ανακοίνωσε η DryShips, μπορεί να συγκεντρώσει έως και 80 εκατ. δολάρια στην περίπτωση εκείνη που το σύνολο των warrants εξασκηθούν. Όλα τα μετρητά που θα λάβει η ναυτιλιακή σκοπεύει να τα διοχετεύσει για την εξόφληση εταιρικών υποχρεώσεων, όπως και για την αποπληρωμή της ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης που έχει προσφέρει στην εταιρεία ο ίδιος ο κ. Οικονόμου μέσω της εταιρείας Sifnos Shareholders.

    Οι προνομιούχες μετοχές θα μπορούν να μετατραπούν σε κοινές οποιαδήποτε στιγμή με προκαθορισμένη τιμή μετατροπής τα 30 δολάρια/τεμάχιο.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της DryShips κατέγραφε στις 20.28 (ώρα Ελλάδος) ραγδαία πτώση της τάξως του 70,68% και διαπραγματεύονταν στα 21,4 δολάρια. Μπορείτε να δείτε εδώ live τη διακύμανση της μετοχής.

    dryships

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τεράστια πτώση των μετοχών των ελληνικών ναυτιλιακών (και του Οικονόμου) στην Wall Street. Είχε προηγηθεί μεγάλο ράλι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Διεύρυνση ζημιών και μη επίτευξη συμφωνίας με τις τράπεζες για τη Diana Shipping

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυξημένα κέρδη και πωλήσεις για την Aegean Marine στο γ’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ