• Business

    Α. Φράγκου: Ολοκληρώθηκε η πώληση του MSC Cristina έναντι 125 εκατ. δολαρίων

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Την ολοκλήρωση της πώλησης του χωρητικότητας 13.100-teu φορτηγού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC Cristina (κατασκευής 2011) σε εταιρεία της οποίας τα στοιχεία δεν αποκάλυψε, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Navios Maritime Partners, συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου.

    Το νοτιοκορεατικής κατασκευής πλοίο πωλήθηκε έναντι 125 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 100 εκατομμύρια περίπου χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή χρεών σε τράπεζες.

    Την πώληση του MSC Cristina, που ήταν ένα ιδιαίτερα επικερδές πλοίο για τη Navios Partners, είχε ανακοινώσει η ίδια η Αγγελική Φράγκου τον περασμένο Αύγουστο, εξηγώντας ότι η πώληση του πλοίου οδήγησε στο να βελτιωθούν σημαντικά τα ταμειακά διαθέσιμα, ενώ παράλληλα αποτέλεσε μια επιπλέον χείρα βοηθείας για τη ναυτιλιακή. Η κ. Φράγκου εξήγησε ότι η κίνηση αυτή ταίριαξε με την προσεκτική στρατηγική της Navios Partners, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και το πώς θα εξελιχθεί η πορεία του κλάδου μεταφοράς ξηρού χύδην και εμπορευματοκιβωτίων το 2017.

    Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει τότε η Αγγελική Φράγκου, αφού η Navios Partners αποπλήρωνε μέρος του χρέους και κάλυπτε ένα γραμμάτιο του πλοίου, η πώληση αυτή θα ενίσχυε τη ρευστότητα της εταιρείας κατά 80 εκατ. δολάρια περίπου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον Μ. Ζολώτα: Αντιμέτωπος με ερήμην καταδίκη στη Νέα Υόρκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: John Fredriksen: Νέο κερδοφόρο deal στον κλάδο των γεωτρήσεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι προβλέπουν οι αναλυτές για τις τιμές των ναύλων στην αγορά ξηρού φορτίου το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ