• Business

    Α. Φράγκου: Γιατί η αναχρηματοδότηση του δανείου της Navios Partners μπερδεύει τους αναλυτές

    αγγελικη φραγκου

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Ανάμεικτα συναισθήματα προκάλεσε στους αναλυτές η χθεσινή ανακοίνωση της Navios Maritime Partners (συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου) για την αναχρηματοδότηση ενός δανείου ύψους 405 εκατομμυρίων δολαρίων με ελαφρώς χειρότερους όρους από αυτούς που ίσχυαν μέχρι πρότινος.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η δανειακή διευκόλυνση Term Loan B, διάρκειας 3,5 ετών, δίνεται με επιτόκιο Libor +500 μονάδες βάσης, αυξημένο δηλαδή σε σχέση με το επιτόκιο Libor +425 μονάδες βάσης που ίσχυε για την τρέχουσα δανειακή διευκόλυνση, με διάρκεια πέντε ετών.

    Ωστόσο, παρά την αύξηση του επιτοκίου και τη μείωση της διάρκειας του δανείου, ο αναλυτής της JP Morgan, Noah Parquette, εκτιμά πως η αύξηση αυτή δεν είναι σημαντική, ενώ η ταχύτερη μόχλευση αντιστοιχεί καλύτερα στη μείωση της αξίας των πλοίων της Navios Partners. Μάλιστα, ο ίδιος εκτιμά σε σημείωμά του προς τους πελάτες της τράπεζας ότι τώρα που η αβεβαιότητα γύρω από την αναχρηματοδότηση του δανείου αυτού αίρεται, η Navios Partners πιθανόν να μπορέσει να επαναφέρει τη διανομή μερίσματος που έχει μπει στον “πάγο”.

    Το τριμηνιαίο μέρισμα αυτό θα μπορούσε να είναι χαμηλό, της τάξεως των 5 σεντς, ώστε να έχει περιθώριο η εταιρεία να προχωρήσει σε αγορές νέων πλοίων, όπως έχει προαναγγείλει ότι θα κάνει, σύμφωνα με τον Parquette.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στ. Τσαντάνης: Συμφώνησε για πρόωρο τερματισμό πιστωτικής διευκόλυνσης η Seanergy

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Νέες επικερδείς συμφωνίες στο ξηρό φορτίο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία στρέφεται κατά προστίμου 2,7 εκατ. για θαλάσσια ρύπανση



    ΣΧΟΛΙΑ