• Business

    Folli Follie: Σήμερα στο φως, εκτός απροόπτου, ο ισολογισμός του 2018 – Οι εξελίξεις με τους ομολογιούχους

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Με δυο χρόνια καθυστέρηση, η Folli Follie ετοιμάζεται να παρουσιάσει σήμερα –εκτός απροόπτου– τα οικονομικά αποτελέσματα για την χρήση του 2018.

    Η αγορά περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον ισολογισμό της πολύπαθης εταιρείας, η οποία δίνει μάχη να κρατηθεί όρθια αφότου ήρθαν στο φως οι πρωτοφανείς ατασθαλίες που φέρεται να ενορχήστρωσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου, βασικοί μέτοχοι και ιδρυτές της άλλοτε πανίσχυρης εταιρείας.

    Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στις πωλήσεις που θα εμφανίσει η εταιρεία, σε μια χρονιά κατά την οποία πάλευε να συνέλθει από το σοκ των αποκαλύψεων και να καταστρώσει ένα σχέδιο εξυγίανσης ενώ πέρα από τα νούμερα, τα βλέμματα στρέφονται και στις παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών για την χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας.

    Να σημειωθεί πως μέχρι τις 15 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν και τα οικονομικά αποτελέσματα για την χρήση του 2019, τα οποία θα δώσουν στην επενδυτική κοινότητα καλύτερη εικόνα για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η εταιρεία. Και το κυριότερο πως καταφέρνει και επιβιώνει δυο χρόνια μετά τις αποκαλύψεις του QCM για τις μεθοδεύσεις που έλαβαν χώρα και οι οποίες «φούσκωναν» τα νούμερα της εταιρείας.

    Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον αναμορφωμένο ισολογισμό για την χρήση του 2017, που δημοσιεύθηκε περίπου τέτοια εποχή πέρυσι η εταιρεία ήταν κατά πολύ μικρότερη από αυτή που εμφάνιζε η οικογένεια των βασικών μετόχων, με αποκορύφωμα τις πωλήσεις που ήταν σχεδόν 1 δισ. ευρώ λιγότερες (!).

    Δυο και πλέον χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, η νέα διοίκηση της Folli φέρεται να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην υποβολή αιτήματος για την ενεργοποίηση της διαδικασίας εξυγίανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το διάστημα οριστικοποιούνται οι τελευταίοι όροι της συμφωνίας εξυγίανσης, οι οποίοι θα υποβληθούν προς έγκριση από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων πιστωτών της εντός των επόμενων εβδομάδων. Βέβαια, στις 6 Αυγούστου έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί το αίτημα της Folli Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106α του πτωχευτικού για προσωρινή προστασία από τους πιστωτές.

    Στο μεταξύ, η διοίκηση συνεχίζει τις προσπάθειες για τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, διεκδικεί, πέρα από την πολυτελή θαλαμηγό Phelarope, και μια σειρά από ακίνητα της οικογένειας, όπως την πολυτελή εξοχική κατοικία της οικογένειας στην τοποθεσία Ξυλοκέριζα στις Σπέτσες (παρ’ ότι είναι προσημειωμένο από την εταιρεία Petrus AG), το οποίο αποτιμάται σε περίπου 36 εκατ. ευρώ, την πολυτελή οικία που διαμένει στην Κηφισιά και ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.



    ΣΧΟΛΙΑ