• Business

    Folli Follie: Εξηγήσεις ως ύποπτος για υπεξαίρεση €1,8 εκατ. έδωσε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργηματικής υπεξαίρεσης ύψους 1,8 εκατομμυρίου ευρώ από τα ταμεία της Folli Follie έδωσε χθες ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

    Πλέον, κινδυνεύει να διωχθεί ποινικά για ακόμα μία κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, την 6η στη σειρά. Έχουν προηγηθεί δύο ποινικές διώξεις σε βάρος του για συνολικά 5 κακουργήματα αναφορικά με τις εικονικές οικονομικές καταστάσεις που οδήγησαν την εταιρεία που ο ίδιος ίδρυσε στην κατάρρευση και στην εξαπάτηση του επενδυτών της.

    Οι ανωμοτί εξηγήσεις του πρώην προέδρου της Folli Follie δόθηκαν μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η νέα διοίκηση της εταιρείας.

    Τον κατηγορεί ότι «έβαλε χέρι» στα ταμεία της FF και χωρίς να έχει δικαίωμα εκταμίευσε το 2008 από τραπεζικούς λογαριασμούς της 1 εκατομμύριο 800 χιλιάδες ευρώ.

    Ήταν λίγο μετά την αποκάλυψη της έκθεσης του αμερικανικού hedge fund Quintessential Capital Management (QCM) για παραποιημένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας που επί σειρά ετών, διόγκωναν ψευδώς πωλήσεις, κέρδη και ταμειακά διαθέσιμα, προσδίδοντας στην εταιρεία μια εικονική εμπορική δύναμη, με αποτέλεσμα τη συστηματική παραπλάνηση επενδυτών και εποπτικών αρχών για τις δυνατότητες της.

    Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών μελέτησε τη μήνυση της εταιρείας, συνέλεξε αποδεικτικό υλικό και μέσω πταισματοδίκη, κάλεσε τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για την υπεξαίρεση 1,8 εκ.ευρώ από την εταιρεία του.

    Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε χθες στον πταισματοδίκη. Οι δικηγόροι του ήταν εκείνοι που παρέδωσαν το πολυσέλιδο υπόμνημα των εξηγήσεων του.

    «Η εταιρεία μου χρωστά, δεν της χρωστάω»

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος αρνείται την υπεξαίρεση από τους λογαριασμούς της Folli Follie. Στο υπόμνημα των εξηγήσεων του φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει ότι η εταιρεία του είναι εκείνη που του χρωστάει χρήματα κι όχι εκείνος.

    Το 1 εκατομμύριο 800 χιλιάδες ευρώ ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας παραδέχεται ότι το εκταμίευσε από εταιρικούς λογαριασμούς. Για να το δικαιολογήσει φέρεται να επικαλέστηκε τη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών του ιδίου, της συζύγου και του γιου του από τη Δικαιοσύνη, στις απαρχές της έρευνας για τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις.

    Ο βασικός ισχυρισμός του για να αντικρούσει την κατηγορία της υπεξαίρεσης ήταν ότι ο ίδιος, στο παρελθόν, είχε εκταμιεύσει περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ από προσωπικούς του λογαριασμούς για να τα δώσει ως δάνεια στην ασιατική εταιρεία του Ομίλου. Αυτό το ποσό, ισχυρίζεται, δεν το πήρε ποτέ πίσω.

    «Η Folli Follie μου χρωστά 39 εκατομμύρια. Δεν δικαιούμαι να πάρω πίσω το 1,8 εκ. ;», φέρεται να υποστήριξε. Προσπάθησε δε, να αντικρούσει την κατηγορία της σημερινής διοίκησης ότι εάν του οφείλονται 39 εκ., αυτά οφείλονται από την ασιατική εταιρεία και όχι από την ελληνική, με τον ισχυρισμό ότι ο Όμιλος είναι ένας.

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι, μετά τις δικές του εκταμιεύσεις, η ασιατική Folli Follie έστειλε στην ελληνική εταιρεία 2,3 εκ. ευρώ. Ήταν, λέει, μέρος των δανεικών που της είχε δώσει, αλλά η διοίκηση αρνήθηκε να αναγνωρίσει το ποσό ως επιστροφή του 1,8 εκ. που εκείνος είχε πάρει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της.

    Ο εισαγγελέας που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για τη μήνυση της Folli Follie θα αξιολογήσει αποδεικτικά στοιχεία και ισχυρισμούς του υπόπτου και θα καταλήξει στην απόφαση εάν θα προχωρήσει ή όχι στην άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.



    ΣΧΟΛΙΑ