• Business

    Folli Follie: Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη «δράση» της οικογένειας Κουτσολιούτσου – Εικονικές εγγραφές δεκάδων εκατομμυρίων ανακάλυψε ο εσωτερικός έλεγχος

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    «Λαβράκια» έκρυβε η σημερινή συζήτηση ενώπιων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά επί του αιτήματος που κατέθεσε η Folli Follie για τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομικό επιτελείο της Folli Follie παρουσίασε νέα στοιχεία για τις ατασθαλίες της οικογένειας Κουτσολιούτσου και τη ζημιά που προκάλεσε με τις πράξεις της στην εταιρεία, η οποία σήμερα δίνει μάχη να κρατηθεί όρθια και να αποφύγει την πτώχευση.

    Αίσθηση έκαναν οι αναφορές του διευθυντή εσωτερικού ελέγχου, Γιώργου Μακρή, ο οποίος είπε ότι με βάση το πόρισμα της Alvarez & Marsal προκύπτουν εικονικές εγγραφές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που επιβάρυναν την εταιρεία, μεταξύ των οποίων και ένα ποσό ύψους περίπου 78 εκατ. ευρώ για φόρους που κατέβαλε στην Ασία.

    Αλγεινή εντύπωση λέγεται πως προκάλεσε η προσπάθεια της οικογένειας Κουτσολιούτσου να αποφύγει την κατάσχεση του πολυτελούς σκάφους των 32 μέτρων που τελεί υπό καθεστώς δέσμευσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Κουτσολιούτσου υποστήριξε πως το πολυτελές σκάφος έχει πουληθεί και μάλιστα ανέφεραν και το όνομα του αγοραστή. Ωστόσο, η πλευρά της Folli Follie έχει κάθε λόγο να αμφισβητήσει την εν λόγω συναλλαγή καθώς όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο εν λόγω αγοραστής με την επωνυμία Δεδούσης δεν έχει καταβάλλει ούτε ευρώ, αφού όπως ισχυρίστηκε η οικογένεια το σκάφος αγοράστηκε με πίστωση (!). Πράγμα που κάνει την εταιρεία να πιστεύει πως ο συγκεκριμένος λειτουργεί ως «αχυράνθρωπος» και πίσω του κρύβονται τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Ο δικαστής πάντως δεν πείσθηκε από τα επιχειρήματα της πλευράς Κουτσολιούτσου και αποφάσισε να διατηρήσει τη δέσμευση και να απαγορεύσει τον απόπλου της πολυτελούς θαλαμηγού, με την επωνυμία Phalarope, η οποία φέρει σημαία Μάλτας και ελλιμενίζεται στη Μαρίνα Ζέας.

    Να σημειωθεί ότι η Folli Follie, στο πλαίσιο του αιτήματος συντηρητικής κατάσχεσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ, διεκδικεί πέρα από την πολυτελή θαλαμηγό Phelarope και μια σειρά από ακίνητα της οικογένειας, όπως την πολυτελή εξοχική κατοικία της οικογένειας στην τοποθεσία Ξυλοκέριζα στις Σπέτσες (παρ’ ότι είναι προσημειωμένο από την εταιρεία Petrus AG), το οποίο αποτιμάται σε περίπου 36 εκατ. ευρώ, την πολυτελή οικεία που διαμένει στην Κηφισιά και ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.



    ΣΧΟΛΙΑ