Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του 52χρονου πυροσβέστη στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης δύο τουριστών, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κάνει λόγο για «βαρύτατο τίμημα» που καταβάλλει για ακόμη μία φορά το Πυροσβεστικό Σώμα κατά την επιτέλεση του καθήκοντος.

Ο κ. Τασούλας, στη δήλωσή του για τον πυροσβέστη στη Ρόδο, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους συναδέλφους του, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το Πυροσβεστικό Σώμα για μία ακόμη φορά καταβάλλει βαρύτατο τίμημα στον βωμό της επιτέλεσης του καθήκοντος».

1

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον αδόκητο θάνατο του πυροσβέστη στην επιχείρηση διάσωσης τουριστών στη Ρόδο», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συναδέλφους του και στο Πυροσβεστικό Σώμα», καταλήγει ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η μοιραία επιχείρηση διάσωσης

Η τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (22.09.2026), κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό δύο Ιταλών αναρριχητών, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε βραχώδες σημείο στο φαράγγι της Σιδερίτισσας στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής έσπευσε στην περιοχή προκειμένου να προσεγγίσει τους δύο αναρριχητές. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 52χρονος πυροσβέστης φέρεται να γλίστρησε και να έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο πυροσβέστης εντοπίστηκε από drone που επιχειρούσε στην ευρύτερη περιοχή και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Το φαράγγι της Σιδερίτισσας έχει αποτελέσει και στο παρελθόν πεδίο απαιτητικών επιχειρήσεων διάσωσης από την Πυροσβεστική. ertnews.gr

ΕΔΕ για τις συνθήκες της τραγωδίας

Με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Αντικείμενο της ΕΔΕ είναι η πλήρης διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων του περιστατικού που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό του 52χρονου πυροσβέστη κατά την επιχείρηση διάσωσης.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Νεκρός πυροσβέστης σε επιχείρηση διάσωσης δύο αναρριχητών – ΕΔΕ με εντολή Τουρνά

Πυροσβέστης πέθανε στη Ρόδο – Συμμετείχε σε επιχείρηση για τη διάσωση τουριστών

Ντόναλντ Τραμπ ΟΗΕ: Πόλεμος στο Ιράν, επαφές με τον Κόλπο και συμφωνία για τη Γροιλανδία – Υπό δοκιμασία η αμερικανική ισχύς