ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2026, τίθενται οι νέες αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί, μετά από τη σχετική συνάντηση της περασμένης εβδομάδας μεταξύ εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων των οδηγών και του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργου Κώτσηρα.
Επισημαίνεται ότι οι αλλαγές που έρχονται αφορούν την ταρίφα από και προς αεροδρόμιο για τις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, η μονή ταρίφα από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς το κέντρο της Αθήνας, από 40 ευρώ θα φτάσει στα 50 ευρώ, ενώ η διπλή από 55 σε 65 ευρώ. Στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, η μονή ταρίφα από τα 25 ευρώ θα φτάσει στα 28 ευρώ και η διπλή, από τα 35 στα 38 ευρώ.
Όσον αφορά στον χρόνο αναμονής, η χρέωση από τα 15 ευρώ θα φτάσει στα 20 ευρώ. Την ίδια ώρα, αμετάβλητη θα παραμείνει η τιμή της ελάχιστης χρέωσης, παρ’ όλο που τα σωματεία επιμένουν να αγγίξει τα 5 ευρώ, λόγω του αυξημένου κόστους λειτουργίας των ταξί.
Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας

Όπως επισημαίνει το ΣΑΤΑ σε σχετική ανακοίνωσή του «Η αναπροσαρμογή των τιμών αποτελεί ένα αναγκαίο βήμα για την οικονομική βιωσιμότητα του επαγγελματία αυτοκινητιστή ταξί καθώς το λειτουργικό κόστος του κλάδου έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Το ταξί αποτελεί βασικό κρίκο της αστικής και τουριστικής μετακίνησης και ο επαγγελματίας οδηγός καλείται καθημερινά να ανταποκριθεί σε αυξημένα κόστη καυσίμων, συντήρησης, ασφάλισης, φορολογίας και γενικότερα λειτουργίας του οχήματος».
ΠΟΕΙΑΤΑ: Ζητά την παρέμβαση Μητσοτάκη για την αναπροσαρμογή των κομίστρων
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η ΠΟΕΙΑΤΑ προχώρησε στην αποστολή σχετικής επιστολής προς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με αίτημα την επανεξέταση του πλαισίου τιμολόγησης των υπηρεσιών τους, τονίζοντας πως ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με έντονες πιέσεις από τη συνεχή άνοδο του λειτουργικού κόστους. Τέλος, οι οδηγοί επιδιώκουν τη μεσοσταθμική αναπροσαρμογή του κομίστρου κατά 12%, υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφατες παρεμβάσεις στις τιμές αεροδρομίου και στην αναμονή δεν αντιμετωπίζουν το συνολικό πρόβλημα του κλάδου.
Διαβάστε επίσης:
Γιώργος Μαζωνάκης: Ο αυτοκράτορας του λαϊκού τραγουδιού που άλλαξε τις ελληνικές πίστες (video AI)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρωσία: Εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Μόσχας μετά την επίθεση ουκρανικών drones
- Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Ήταν μια χαρά -Η καρδιά του ήταν σαν μικρού παιδιού, αναφέρει ο Ιατροδικαστής
- Ουκρανία εναντίον ΕΕ: «Απαράδεκτη» η άρση των κυρώσεων σε Ρώσους ολιγάρχες
- Μακρόν: Θέλει «μια ειλικρινή συζήτηση» με τον Τραμπ προκειμένου να «τον καθοδηγήσει προς τις σωστές αποφάσεις»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.