• Business

    Folli Follie: Πώς αντέδρασε η νέα διοίκηση στην προφυλάκιση των Κουτσολιούτσων – Γιατί αισθάνεται δικαιωμένη

    O Δημήτρης Κουτσολιούτσος προσέρχεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie, Αθήνα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020. Eurokinissi


    Για δικαίωση των θέσεων της εταιρείας κάνουν λόγο πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Folli Follie, σχολιάζοντας την απόφαση προφυλάκισης του Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, ύστερα από την μαραθώνια απολογία τους ενώπιον της ανακρίτριας που ανέλαβε την πολύκροτη υπόθεση.

    Μιλώντας στο mononews.gr, οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν σημαντική εξέλιξη την απόφαση της ανακρίτριας να οδηγήσει στη φυλακή τους δυο βασικούς μετόχους της πολύπαθης εταιρείας και τονίζουν πως η εταιρεία μέσω των δικηγόρων της, με επικεφαλής τον Θέμη Σοφό συνέβαλε στην όλη διαδικασία, καταθέτοντας παρατηρήσεις και αξιολογήσεις που «δένουν» τις κατηγορίες εναντίον των φερόμενων ως υπεύθυνων για την «μεγάλη απάτη» των Folli.

    Επισήμως πάντως η διοίκηση αποφεύγει να πάρει θέση, σημειώνοντας πως η εταιρεία δεν σχολιάζει αποφάσεις τις δικαιοσύνης.

    Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία ήταν παραστάτης στην ανακριτική έρευνα για το χαρακτηρίζομενο και μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

    Ιδιαίτερο ρόλο, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους, έπαιξε και το πολυσέλιδο υπόμνημα που υπέβαλε η εταιρεία τον περασμένο Απρίλιο, στην οποία παρουσίαζε αναλυτικά όλες τις διαχειριστικές πράξεις των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, πατέρα και γιού, αντίστοιχα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ασία.

    Σημειώνουν δε πως ο βασικός πυρήνας πάνω στον οποίο στήθηκε το κατηγορητήριο είναι όπως τον στοιχειοθέτησε η νέα διοίκηση της εταιρείας, ότι δηλαδή η Folli Follie επί των ημερών της οικογένειας Κουτσολιούτσου στο τιμόνι της, προσέλκυσε δάνεια είτε μέσω τραπεζών είτε μέσω ιδιωτών παρουσιάζοντας ψευδή οικονομικά στοιχεία ως προς την πραγματική πιστοληπτική ικανότητά της.

    Χθες μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους για το αποκαλούμενο σκάνδαλο της Folli Follie, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να κρίνουν προφυλακιστέους τους δυο βασικούς μετόχους της πολύπαθης εταιρείας.

    Η Καίτη Κουτσολιούτσου, σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και άλλοτε αντιπρόεδρος της εταιρείας αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και την επιβολή εγγυοδοσίας 100.000 ευρώ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ