• Business

    Folli Follie: Στα δικαστήρια και πάλι οι Κουτσολιούτσοι – Αρνούνται να επιστρέψουν 4 υπερπολυτελή αυτοκίνητα της εταιρείας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Αποφασισμένη να ανακτήσει και τα υπόλοιπα πολυτελή εταιρικά οχήματα που πεισματικά αρνείται να επιστρέψει η οικογένεια Κουτσολιούτσου είναι η νέα διοίκηση της Folli Follie.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας δια του νομικού εκπροσώπου της, Θέμη Σοφού προχώρησε σήμερα στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την άμεση απόδοση των τεσσάρων υπερπολυτελών αυτοκινήτων που επιμένει να κρατά στην κατοχή της, παρ’ ότι έχουν αποχωρήσει από τις διοικητικές θέσεις που κατείχαν στην εταιρεία. Και αυτό παρά τη μήνυση, τα συνεχόμενα εξώδικα που έστειλε η διοίκηση, αλλά και τις οχλήσεις των δικηγόρων της.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τα εξής οχήματα:

    -Jaguar, μοντέλο Daimler κυβισμού 5.993 cc, του 1994 με εκτιμώμενη αγοραστική αξία 10.000 ευρώ

    -Range Rover κυβισμού 4.197 cc, του 2006, με εκτιμώμενη αγοραστική αξία 35.000 ευρώ

    -Range Rover, κυβισμού 4.197 cc του 2008, με εκτιμώμενη αγοραστική αξία 54.500 ευρώ

    -BMW σειρά 7, κυβισμού 2.979, του 2009 με εκτιμώμενη αγοραστική αξία 35.000

    Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν, γίνεται λόγος για την απροθυμία των μελών της οικογένειας να επιστρέψουν το σύνολο των εταιρικών αυτοκινήτων που τους παραχωρήθηκαν ως παροχές κατά τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής με ιδιαίτερα βραδείς ρυθμούς (sic με το σταγονόμετρο) έχουν αποδώσει μόνο μέρος των οχημάτων. Στην αίτηση επισημαίνεται ακόμη η στάση της οικογένειας, η οποία αποφάσισε λειτουργώντας αυτοβούλως και χωρίς κανένα δικαίωμα να ιδιοποιηθεί τα υπόλοιπα οχήματα που είναι μεγαλύτερης αξίας.

    Μέχρι στιγμής έχουν επιστραφεί τα εξής οχήματα:

    -Toyota hiace, κυβισμού 2.438 cc με εκτιμώμενη αγοραστική αξία 4.000 ευρώ

    -Chevrolet blazer, κυβισμού 4.157 cc, με εκτιμώμενη αγοραστική αξία 10.000 ευρώ

    -Toyota Cruiser, κυβισμού 3.956 cc, του 2008, με εκτιμώμενη αγοραστική αξία 30.000 ευρώ

    -Mercedes Viano, κυβισμού 3.198 cc του 2013, με εκτιμώμενη αγοραστική αξία 35.000 ευρώ

    -SYM 4/T (μοτοσυκλέτα) του 2016 με εκτιμώμενη αξία 4.200 ευρώ

    Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 5 Αυγούστου.

    Θέμα ημερών η πρόσκληση στους ομολογιούχους  

    Εξελίξεις υπάρχουν και στο φλέγον ζήτημα των ομολογιούχων πιστωτών. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών η δημοσιοποίηση της πρόκλησης, προκειμένου την εξασφάλιση της συναίνεσής τους επί της τελικής συμφωνίας χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης (Restruction Term Sheet) της Folli Follie, τονίζοντας πως αυτό δεν αποκλείεται –εκτός απροόπτου- να συμβεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως οι διαπραγματεύσεις οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους, καθώς τα εμπλεκόμενα μέρη βρίσκονται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση των τελευταίων κρίσιμων λεπτομερειών της συμφωνίας εξυγίανσης βάση των άρθρων 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει και η ανακοίνωση του ισολογισμού για την χρήση του 2019.



    ΣΧΟΛΙΑ